THY,otokoç ve Avis&budget'ten İşbirliği Anlaşması - Son Dakika
Güncel

THY,otokoç ve Avis&budget'ten İşbirliği Anlaşması

THY,otokoç ve Avis&budget\'ten İşbirliği Anlaşması

Türkiye'nin otomotiv perakendecisi ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv, araç kiralama şirketi Avis & Budget Grup ile Türk Hava Yolları İşbirliği anlaşması imzalandı.

21.03.2013 19:35  Güncelleme: 21:05

Türkiye'nin otomotiv perakendecisi ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv, araç kiralama şirketi Avis & Budget Grup ile Türk Hava Yolları, yurtiçi ve yurtdışı uçuş noktalarında çözüm ortaklığı için küresel işbirliği anlaşması imzaladı.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil:

'Böyle bir anlaşmanın gerçekleşmiş olması konuklarımız, hem İstanbul hem de yurt dışındaki başka noktalarla bizle uçtukları zaman yapacakları rezervasyonla çok kolay bir şekilde havalimanına inip, arabasını alıp, istediğini yapıp tekrar geri verebilecek. Bu çok büyük rahatlık ve konforluktur"

Rahmi Koç Müzesi'nde gerçekleştirilen 'Yollarımızı birleştirdik, daha da güçlendik" temalı kampanyanın imza törenine, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Avis&Budget Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ron Nelson, Avis&Budget EMEA Bölgesi Başkanı Larry de Shon, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ile Koç Holding, Otokoç Otomotiv ve Türk Hava Yolları yöneticileri katıldı.

"GEÇEN SENEKİ CİROSU YAKLAŞIK 3 MİLYAR"

Törende konuşan, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Otokoç otomotivle ilgili bilgiler verdi. Otokoç'un hem toplulukları hem de otomobil gruplarının müşteriye açılan pencerelerinden biri olduğunu dikkat çeken Çimen, 'İşin perakende ve müşteriye dönük alan kısmında faaliyet yapıyor. Araç kiralamada Avis ve Bugdet markalarıyla 8 tane dünya deviyle çalışıyor. Otokoç geçen sene 66 bin tane yeni araç satışı yaptı. Bu adetle Türkiye'deki otomotiv pazarının yüzde 8'ini almış oldu. 32 ilde 134 noktada oldukça yaygın bir teşkilatla faaliyetlerini sürdürüyor. Araç kiralama işinde özellikle son dönemdeki büyümesiyle 20 binin üstündeki aracı hem günlük kiralamada aynı zamanda operasyonel kiralamada opere ediyor. Geçen seneki cirosu yaklaşık 3 milyar seviyesinde oldu. Bu cirosuyla Türkiye'deki en büyük otomotiv şirketlerinden bir tanesi. Grubumuzun önemli yatırım yapan şirketlerinden bir tanesi vaziyetinde. Yaklaşık her sene 500 milyonluk yatırım yapıyor"dedi.

GÜNLÜK KİRALAMADA YÜZDE 50'DEN FAZLA PAZAR PAYINA SAHİP

Koç grubu olarak birçok konuda öncü olduklarını ifade eden Çimen, 'Araç kiralama işini Türkiye'de ilk başlatan grubuz. Bundan 40 yıl önce Rahmi bey'in Amerika'ya gidip geldiği seyahatlerinde gördüğü araç kiralama işini havayolu taşımacılığının bir bağlantısı olarak görmesiyle Türkiye'ye Avis'i getirmesiyle başlıyor. Harbiye'de çok ufak bir ofisle 5-6 tane araçla başlayan bu operasyon bu günlere geldi. Uzun yıllar Koç Holding'in turizm grubu altında tuttuk. 2005 yılında otomotiv grubuna dahil oldu. 2007 yılında Budget markasını da Otokoç'un bünyesine dahil ettik. Ondan sonra çok hızlı büyümeye başladı. ve bugün 20 binin üzerinde aracı opere ediyor. Günlük kiralamada yüzde 50'dan fazla pazar payına sahip. THY başka alanlarda da işbirliğimiz var. THY Opet ile ortak bir şirketimiz var. Bu işbirliğini pekiştiren bir adım ben bunu görüyorum. Avis'le de 40 yıldan beri ortak çalışma zeminimiz var. Şimdi bu üç tane güç birleşiyor. Konseptimiz, 'fly and drive' (uç ve sür) deminde söyledim. Havayolu ve araç kiralama birbirini tamamlayan iki sektör. Bu işbirliğinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

KOTİL: BU ÇOK BÜYÜK RAHATLIK VE KONFORLUKTUR

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ise geçen yıl İstanbul'a 10 milyon turist geldiğine dikkat çekerek, 'İstanbul'un turizm büyüme oranı yüzde 16.7 yaklaşık olarak yüzde 17. Dünya turizm büyüme oranı yüzde 5 gibi. 2020 yılında İstanbul 30 milyon turist hedefliyor. Şunu görüyoruz bu turistler başka şehirlere belki Fransa'ya belki Londra'ya giderken artık İstanbul'a geliyorlar. İstanbul'u biz şöyle isimlendiriyoruz. Avrupa ve Asya'nın başkenti İstanbul'dur. Geçmiş yüzyıllarda böyleydi. Bundan sonrada bu kendini gösteriyor" dedi.

THY ve yeni havaalanı ile ilgili bilgiler veren Kotil sözlerine söyle devam etti: Yeni havaalanı 150 milyon yolcu kapasiteli olacak. THY 2020 vizyonunda 90 milyon yolcu, 370 uçak, 300 uçuş noktası anlamına geliyor. Bu da dünyadaki en uzun uçuş noktasıdır. Zaten bugünde uçuyoruz. Bütün bu gelişmeler olduğu zaman turist sayısını 30 milyona getirdiğimiz zaman 2050'ye kadar herkes turist olarak gelebilecek. Geçen yıl dünyada 1 milyar turist seyahat etti. Bu 7-8 milyara geliyor. O zaman bizim çok daha otomobile çok daha uçuş ağına ihtiyacımız var. Böyle bir anlaşmanın gerçekleşmiş olması konuklarımız hem İstanbul hem de yurt dışındaki başka noktalarla bizle uçtukları zaman yapacakları rezervasyonla çok kolay bir şekilde havalimanına inip, arabasını alıp, istediğini yapıp tekrar geri verebilecek. Bu çok büyük rahatlık ve konforluktur" dedi.

"YENİ ÜRÜN VE HİZMETLER GÜÇLENEREK DEVAM EDECEK"

Otokoç Otomotiv bünyesinde faaliyet gösteren Avis ve Budget markalarının geçmişten bugüne gösterdiği büyüme başarısının altını çizen Avis Budget Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ron Nelson ise 'Avis-Budget Türkiye EMEA Bölgesinde müşteri memnuniyetinde yarattığı performans ile dikkat çekiyor" dedi ve Türk Hava Yolları ile yapılan işbirliğinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti. 3 markanın teknolojik entegrasyonu ile müşterilerine sunacağı FLY & DRIVE hizmetinin öneminden bahseden Nelson, 'Bu işbirliğinin müşterilerin hayatını kolaylaştıracak yeni ürün ve hizmetler geliştirip güçlenerek uzun yıllar devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Törenin ardından, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Avis&Budget Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ron Nelson küresel işbirliği anlaşmasını imzaladı. Kotil, Çimen ve Nelson'a maket uçak hediye ederken, Çimen'de Kotil ve Nelson'a seramik tabak hediye etti. Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel THY,otokoç ve Avis&budget'ten İşbirliği Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement