TİKA Afganistan'da İmam Buhari Okuma Merkezine Türkçe Kursu Açtı - Son Dakika
Güncel

TİKA Afganistan'da İmam Buhari Okuma Merkezine Türkçe Kursu Açtı

TİKA Afganistan\'da İmam Buhari Okuma Merkezine Türkçe Kursu Açtı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Afganistan'da yetimlere yönelik faaliyet gösteren İmam Buhari Okuma Merkezine Türkçe Kursu açtı.

11.08.2014 14:14  Güncelleme: 15:19

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan'da yetimlere yönelik olarak faaliyet gösteren İmam Buhari Okuma Merkezine Türkçe Kursu açıldı.

TİKA Afganistan'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda birçok alanda önemli projelere imza atan TİKA tarafından, Afganistan'da yetimlere yönelik olarak faaliyet gösteren İmam Buhari Okuma Merkezine Türkçe Kursu açıldı. Proje kapsamında TİKA tarafından kısıtlı imkanlarla yetimlere yönelik olarak faaliyet gösteren İmam Buhari Okuma Merkezine Türkçe Kursu için okul sıra masası, TV, dijital fotoğraf makinesi, projeksiyon cihazı, ses sistemi, bilgisayar, masa ve sandalyesi gibi gerekli teknik donanımları teslim edildi.

Teslim törenine İmam Buhari Okuma Merkezi Müdürü Dr. Mohammed Süleyman, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, Türk İşadamları, TİKA Kabil Program Koordinatör Yardımcısı Eyyüp Ertek, çok sayıda öğrenci, öğretmen ve davetli katıldı. İmam Buhari Okuma Merkezi yetkilileri törende yaptıkları açıklamada desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini ilettiler.

Afganistan Hac ve Evkaf Bakanlığında kayıtlı İmam Buhari Okuma Merkezi Afganistan'da sosyal ve eğitim alanlarında faaliyet gösteriyor. Merkezde çoğunluğu yetim olmak üzere 800'ü kız toplam bin 27 öğrenci bulunuyor olup merkezde 17 öğretmen görev yapıyor. Ayrıca merkezin ikinci şubesinde tamamı yetim 100 çocuk eğitim desteği ile birlikte barındırılıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TİKA Afganistan'da İmam Buhari Okuma Merkezine Türkçe Kursu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement