Tika'dan Çad'da Sünnet Organizasyonuna Destek - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Çad'da Sünnet Organizasyonuna Destek

Tika\'dan Çad\'da Sünnet Organizasyonuna Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkılarıyla BİSEG Derneği koordinesinde 16 kişilik doktor ve sağlık personeli tarafından Çad’ın başkenti N’Djamena ve Centre De Sante Nama kentinde sünnet organizasyonu gerçekleştirildi.

16.01.2014 15:13

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) katkılarıyla BİSEG Derneği koordinesinde 16 kişilik doktor ve sağlık personeli tarafından Çad'ın başkenti N'Djamena ve Centre de Sante Nama kentinde sünnet organizasyonu gerçekleştirildi.

TİKA ve BİSEG Derneği desteğinde Çad'a giden 16 kişilik sağlık heyeti, başkent N'Djamena'da ve Centre de Sante Nama şehrinde inceleme ziyaretlerinde bulundu. Heyet, incelemelerin ardından iki ekip halinde sünnet organizasyonuna devam etti. Bir ekip başkent N'Djamena'da, diğer ekip ise her gün bir köyde sünnet operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonlarda toplam 3 bin 851 çocuk sünnet edildi. Ayrıca sünnet operasyonlarına dahil edilen Çad'ın 9 yerel sağlık personeline eğitim verildi.

Heyet, ayrıca Türkiye'nin Çad Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas ile birlikte ülkenin güneyinde bulunan Bongor şehrinde Çad Cumhurbaşkanı İdris Debi'nin de bulunduğu etkinliğe de katılarak, yetkililerle görüştü. Görüşmelerde ülkedeki sağlık sorunları ele alındı. Heyet, N'Djame Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen "Türkiye'den Sağlık Alanında Beklentiler" temalı toplantıya da katıldı. Çad Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas, Uzm. Dr. Serhat Onur, İnayet Andı ve Dr. Emel Temel'in katıldığı toplantıda, Çad'ın başkentinde bulunan hastanelerin ihtiyaçlarının başhekimlerince tespit edilmesinde ve bunların Türkiye Büyükelçiliği'ne bildirilmesi konusunda mutabakata varıldı. Heyet, bunun yanı sıra ülkenin en büyük Kadın ve Çocuk Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

Sünnet operasyonlarını ve ülkede sağlık alanında incelemelerini tamamlayan heyet, düzenlenen teşekkür ve sertifika töreninin ardından Türkiye'ye döndü. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika'dan Çad'da Sünnet Organizasyonuna Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement