Tika'dan Gazze'ye Zeytinyağı Fabrikası - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tika'dan Gazze'ye Zeytinyağı Fabrikası

17.10.2016 02:38

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz'ın fabrikada incelemeleri TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz ile röportaj Faaliyete giren zeytinyağı fabrikası Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Gazze'nin Han Yunus kentinin güneydoğusundaki Abasan el-Kebira kasabasında yaptırılan zeytinyağı fabrikası törenle hizmete açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz'ın fabrikada incelemeleri

TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz ile röportaj

Faaliyete giren zeytinyağı fabrikası Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Gazze'nin Han Yunus kentinin güneydoğusundaki Abasan el-Kebira kasabasında yaptırılan zeytinyağı fabrikası törenle hizmete açıldı.

Abasan el-Kebira Belediyesi'nin denetiminde faaliyette bulunacak olan fabrika, zeytin yetiştiriciliği yapan Gazze Şeridi'nin güney bölgesinde hizmet verecek.

Açılış törenine katılan TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılında inşaatına başlanan ve 400 bin dolara mal olan zeytinyağı fabrikasının ablukaya rağmen bugün açıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TİKA Başkanı Serdar Çam'ın talimatıyla Filistinlilere yardım için çalıştıklarını belirten Korkmaz, fabrikanın, çiftçilere, ürünlerini daha iyi fiyata satma fırsatı vereceğini ve böylelikle Filistin'de tarımın geliştirilmesi hedefine biraz daha yaklaşmış olacaklarını ifade etti.

Korkmaz, TİKA olarak farklı projelerle Filistin halkına destek vermeye devam ettiklerini kaydetti.

Abasan el-Kebira Belediye Başkanı Mustafa eş-Şevvaf ise projenin Han Yunus'ta tarım sektörünün desteklenmesini hedeflediğini belirtti.

Çiftçilerin fabrikayla birlikte zaman, çaba ve nakitten kazanç sağlayacağını aktaran Şevvaf, TİKA'ya teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan Gazze'ye Zeytinyağı Fabrikası - Son Dakika


Advertisement