Tır Garajı Cinayetine Ömür Boyu Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

Tır Garajı Cinayetine Ömür Boyu Hapis İstemi

Tır Garajı Cinayetine Ömür Boyu Hapis İstemi

Bursa'daki bir TIR garajında kamyonların karıştığı hasarlı kaza ile ilgili çıkan tartışmada 33 yaşındaki İbrahim Yaman'ın tabancayla öldürülmesi, 7 kişinin de yaralanması olayı ile ilgili cumhuriyet savcılığınca başlatılan soruşturma tamamlandı.

09.04.2016 11:31

Bursa'daki bir TIR garajında kamyonların karıştığı hasarlı kaza ile ilgili çıkan tartışmada 33 yaşındaki İbrahim Yaman'ın tabancayla öldürülmesi, 7 kişinin de yaralanması olayı ile ilgili cumhuriyet savcılığınca başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcılık, tutuklu sanıklardan 37 yaşındaki Sinan Yöndem ile kardeşi 34 yaşındaki Erdal Yöndem hakkında ömür boyu, tutuksuz 16 sanık hakkında ise 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Olay, merkez Yıldırım İlçesi Otosansit TIR ve Kamyon garajında, geçtiğimiz Aralık ayında meydana geldi. Kamyonların karıştığı hasarlı kaza ardından Yöndem ailesi ile nakliyecilik yapan Yaman aileleri arasında çıkan tartışma güçlükle yatıştırıldı. Bu olaydan 1 hafta sonra Yöndem ailesinin işlettiği çay ocağına kalabalık grup halinde gelen Yaman ailesinin fertleri ile kavga etmeye başladı.

Tabanca, bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgada, göğsünden tabancayla vurulan İbrahim Yaman, kaldırıldığı hastanede öldü. Çay ocağı işleten Ümit Yöndem, İzzettin Yöndem, Mesut Yöndem, Zafer Yöndem, Erdal Yöndem, nakliyecilik yapan Bünyamin Yaman, Cemal Yaman ise sopa darbeleriyle yaralandı. Polis 6 kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Sinan Yöndem ile Erdal Yöndem, 'Adam öldürmek' suçundan tutuklanırken diğer 4 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturmayı tamamlandı. Güvenlik kamerası görüntülerinide izleyen savcılık, İbrahim Yaman hakkında 'Ölümüne neden olmak', Sinan Yöndem ile Erdal Yöndem hakkında 'Adam öldürmek' suçlarından ömür boyu hapis, tutuksuz 16 sanık hakkında ise 'Yaralama' ve 'Ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

İbrahim Yaman'ın öldürüldüğü 7 kişinin de yaralandığı olayla ilgili yargılamaya önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tır Garajı Cinayetine Ömür Boyu Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement