Tokat'ta İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Saldırısı Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Saldırısı Protesto Edildi

Tokat\'ta İsrail\'in Mescid-i Aksa\'ya Saldırısı Protesto Edildi

İsrail askerinin Mescid-i Aksa'ya girerek saldırıda bulunması Tokat'ta sivil toplum örgütleri tarafından protesto edildi.

07.11.2014 15:01  Güncelleme: 15:10

İsrail askerinin Mescid-i Aksa'ya girerek saldırıda bulunması Tokat'ta sivil toplum örgütleri tarafından protesto edildi.

Cuma namazından sonra Yeraltı Çarşısı üzerinde toplanan Tokatlılar, İsrail'i protesto etti. Eyleme katılanlar ellerinde dövizlerle tekbir getirerek slogan attı. Basın açıklaması yapan Tokat İHH Başkanı Cemil Çağlar, İsrail askerinin Mescid-i Aksa'ya girmesini kınadı. Çağlar, camide bulunanların üzerine gaz bombası ve plastik mermilerle saldıran İsrail askerlerinin 30 kişinin yaralanmasına neden olduğunu hatırlatarak, "Camideki Müslümanları gözaltına almaya çalışan askerler caminin içerisine girerek mescidi talan ettiler. İşgalci askerlerin saldırıları sonucu camide bulunan eşyalar tahrip oldu. Mushaflar etrafa saçıldı. Üç büyük semavi din tarafından kutsal kabul edilen Kudüs'te işgal devletinin yıllardır estirdiği terör eylemlerini lanetliyoruz. Mescid-i Aksa'nın altına kazdığı tünel ile zaman içinde mescidin yıkılmasını hedefleyen işgalci devletin yaptığı saldırıyı kınıyor, Peygamberimizin miraca yükseldiği, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için bütün Müslümanlara Rabbimizin birlik ve dirlik vermesini diliyoruz" dedi.

"MESCİD-İ AKSA GÜÇTÜR, SEMBOLDÜR, DİRENİŞTİR"

Başkan Çağlar, Müslümanların Mescid-i Aksa üzerinden tek ses olacağını ifade ederek, "Bu iş, Gazze'ye benzemez. Bu iş, birkaç Arap rejimini ABD üzerinden kontrol altına almaya benzemez. Bu iş, Filistin halkına eziyet üzerine eziyet etmeye benzemez. Kudüs ve Mescid-i Aksa bir Arap sorunu değil ki, onların tepkileriyle ölçülebilsin. Mecid-i Aksa bir semboldür, Mescid-i Aksa bir güçtür, Mescid-i Aksa mahremiyettir. Her Müslüman'ın evi bir Mescid-i Aksa'dır. Ona hakaret edenler sadece Filistin halkına hakaret etmemiştir. Pasifik'te küçücük adalarda yaşayan insanlar bile bu hakareti hissedecek ve asla hazmetmeyecektir. İsrail şunu bilmeli ki; Aksa avlusunda kendine direnen kadın gibi milyonlarcası var. Aksa'nın duvarları arkadaşında kendisine direnen gençler gibi yüz milyonlarcası var. Bugün paramparça görülen o toplumlar, gençler, kadınlar Mescid-i Aksa üzerinden tek ses olacak. İşte o ses İsrail'i titretir, İsrail'le birlikte olanları titretir. O ses yeryüzünün en güçlü sesi haline gelir. Çünkü O ses Ümmetin sesidir. O öfke Ümmetin Öfkesidir" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından dua yapıldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Saldırısı Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement