Tokat'ta sivil toplum kuruluşları (STK), Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto etti.
Öğle namazının ardından Cumhuriyet Meydanında toplanan 25 sivil toplum kuruluşu ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını açıklamasına tepki göstererek protesto etti. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eylemde kalabalık, ellerinde 'Kudüs bizimdir, bizim kalacak', 'Mescid-i Aksa onurumuzdur' pankartları ile zaman zaman tekbir getirdi ve 'Kudüs'e selam, direnişe devam', 'Tokat'tan Kudüs'e direnişe bin selam' diye sloganlar attı. Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Koordinatörü Hasan Sarman, şöyle dedi
Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzenin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Dün kendini muasır medeniyetler seviyesinde gören Avrupa, Bosna'da yaşanan soykırım hafızalarımızda taze iken, Suriye'de her gün bir insanlık dramı yaşanırken milyonlarca insan yerlerinde yurtlarından ayrılmak durumunda kalmıştır. Bir yandan gönül coğrafyamızda ölümler yağdırırken, bir yandan kutsallarımız çiğnenip, topraklarımıza el uzatılmaktadır. Hadsizliğin, saldırganlığın son noktası olarak siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Tramp'ın aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs'ümüzü işgalci İsraillilerin siyonist temelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır. Kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanını da kölesi olarak gören, kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bencil, saldırgan medeniyetin mensuplarını birazcık da olsa insanlığa davet ediyoruz.
Son Dakika › Güncel › Tokat'ta Kudüs Protestosu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.