Topbaş İran'da Gelişen İstanbul'u Anlattı - Son Dakika
Güncel

Topbaş İran'da Gelişen İstanbul'u Anlattı

Topbaş İran\'da Gelişen İstanbul\'u Anlattı

Beşiktaş arasında tasarladığınız Boğaz altından yürüme tüneli müthiş projeler" diye konuştu.

10.05.2016 14:17

Beşiktaş arasında tasarladığınız Boğaz altından yürüme tüneli müthiş projeler" diye konuştu.

İstanbul'da 150 kilometrelik metro inşaatının devam ettiğini ve dünyada kendi kaynaklarından metro yapan tek belediye olduklarını belirten Başkan Topbaş da İBB'nin iç borcu ve günü gelmiş dış borcu bulunmadığını söyledi. "Geçmişte maaş ödeyemeyen belediyeden kendi kaynaklarıyla metro yapan bir belediyeye geldik" diyen Topbaş, "Metroları ve diğer büyük yatırımları halkımızın desteğiyle yapıyoruz. Başaramayacağımız sözü vermiyoruz ve söz verdiğimizde mutlaka yapıyoruz. İstanbulluların güveni olmasa bu kadar büyük işleri başaramazdık" ifadelerini kullandı.

Topbaş'ın danışmanları ile KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'ın da yer aldığı ziyarette, İstanbul ve Tahran'da gerçekleşen kültür ve turizm yatırımları da konuşuldu. Görüşmede Topbaş ile Ghalibaf, İBB'nin şirketlerinden KİPTAŞ'ın Tahran'da site tarzı konut yatırımı yapmasını kararlaştırdı.

Ziyareti kapsamında 280 hektarlık alanda kurulan uluslararası Tahran fuarının açılışını da yapan Kadir Topbaş ve heyeti, şehirdeki 300 dönümlük yapay göl ve mesire alanını da gezerek yetkililerden projeler hakkında bilgi aldı. Fuar açılışında İranlı meslektaşına İstanbul'da yapmayı planladıkları dünyanın en büyük kongre ve fuar merkezi projesinden bahseden Topbaş, aile bireylerinin birlikte ziyaret edebileceği fonksiyonlarla donatılacak merkezin, bu özelliğiyle de dünyada ilk olacağını kaydetti.

Kadir Topbaş, daha sonra Belediye Başkanı Ghalibaf ile birlikte İran'ın başkenti Tahran'ın simgesi ve 435 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek dördüncü gökdeleni konumundaki Milad Kulesi'ni gezdi. Mimar Kadir Topbaş, Ghalibaf ile birlikte en yüksek noktadan şehre bakarak Tahran'daki mimari gelişmeleri konuştu.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Topbaş İran'da Gelişen İstanbul'u Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement