Topbaş Siyaseti Bırakıyor - Son Dakika
Güncel

Topbaş Siyaseti Bırakıyor

Topbaş Siyaseti Bırakıyor

Kadir Topbaş, "Artık kucakta torun sevme zamanı" diyerek aktif siyaseti bırakacağını açıkladı.

07.02.2012 07:28  Güncelleme: 08:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Artık kucakta torun sevme zamanı" diyerek aktif siyaseti bırakacağı dönemi açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Sayın Başbakanımız uygun görür, hemşerilerimiz de teveccüh gösterirse bir dönem daha başkan kalmak isterim İstanbul'a. Ondan sonra da aktif siyasi yaşamıma nokta koymak istiyorum kısmetse. Kucakta torun sevme zamanı geldi geçiyor çünkü." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kadir Topbaş'ın asıl mesleği mimarlık. 3 yaşında İstanbul'a gelerek bütün hayatını bu kentte geçiren Topbaş, iki üniversite mezunu. Hem ilahiyat fakültesi mezunu olan başkan hem de mimarlık fakültesi mezunu. Aynı zamanda da Doktora tezini, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü'nde "Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri" konusunda tamamladı.

1994–1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapan Topbaş, danışmanlığı süresince, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan saray, kasır ve tarihi eserlerin restorasyon çalışmaları ile ilgilendi.

Belediye Başkanlığı'na Beyoğlu'nda başlayan Kadir Topbaş Beyoğlu Belediye Başkanlığı yapmış ardından da İstanbul Büyükşehir'in başına geçmişti.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Topbaş Siyaseti Bırakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement