"Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" Projesi - Son Dakika
Güncel

"Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" Projesi

"Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" Projesi

Ağrı'da "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" Projesi'nin hayata geçirilmesi için ilk toplantı yapıldı.

31.01.2013 11:31

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" isimli projenin ilk toplantısı Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan'ın eşi Esma Tekinarslan'ın başkanlığı'nda Ağrı'da gerçekleşti .

İlk adımın 19 Aralık'ta Ankara'da atıldığı "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesinin İlimizde de tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Mahmuthan Arslan, Kaymakam Adayı Murat Irgatoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Metin Ürgün, Toplum Merkezi Müdürü Vefa Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Sosyolog Serra Felek Ağrı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında görevli Sosyal İncelemeci İlkay Savaş katıldı.

Her çocuğun bir aileye ihtiyacı olduğu düşüncesinden hareketle, Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan'ın eşi Esma Tekinarslan'ın öncülüğünde başlatılan bu proje ile Ağrı'da koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırılması, koruyucu aile sayısının artırılması ve kuruluşlarda korunma altında bulunan ve durumları koruyucu aile hizmet modeline uygun olan çocukların kurum bakımından alınarak bir an önce aile yanına yerleştirilmesi öngörülüyor.

Bu proje ile halkın sosyal sorunlara ilişkin olarak farkındalığının artırılması ve sosyal sorumluluğunun geliştirilmesi hedefleniyor.

Esma Tekinarslan, proje kapsamında yapılacak çalışmaları planlamak, "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında yapılabilecek çalışmaları belirlemek ve yol haritası oluşturmak amacıyla değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement