Toprak Dede'den Öğretmenlere Ekolojik Okuryazarlık Dersi - Son Dakika
Güncel

Toprak Dede'den Öğretmenlere Ekolojik Okuryazarlık Dersi

Toprak Dede\'den Öğretmenlere Ekolojik Okuryazarlık Dersi

Milli Eğitim Bakanlığı Ve TEMA Vakfı İşbirliği İle Üç Yıl Önce Başlatılan Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimleri Yalova'da Devam Ediyor.

19.06.2013 17:24

Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı İşbirliği ile Üç Yıl Önce Başlatılan Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimleri Yalova'Da Devam Ediyor. İki Yılda 50 İlden 134 Öğretmen Katıldığı Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimi'Nin Bu Yılki Bölümünde Tema Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca da Ders Verdi.

Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimi'Nin Açılış Töreni Yalova Karaca Arboretum'Da Yapıldı. Törene Çınarcık Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu, Tema Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, TEMA Vakfı Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi M. Serdar Sarıgül L ile Öğretmenler Katıldı. Yalova'Da Gerçekleşen Eğitimle Birlikte Toplamda 59 İlde ve 249 Ekolojik Okuryazar Öğretmen Sayısına Ulaşılacak. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı Tarafından Uygulanan Üçüncü Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimi, 18-28 Haziran 2013 Tarihleri Arasında Yalova Esenköy Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'Nde Gerçekleştirilecek.

Uygulamalı ve Teorik Eğitimler ile Atölye Çalışmalarından Oluşan Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimi, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Uzmanları, TEMA Vakfı Bilim Kurulu Üyeleri ve Çalışanları ile Bilim İnsanları, Uzmanlar ve STK Temsilcileri Tarafından Veriliyor.

Programın Açılış Konuşmasını Yapan TEMA Vakfı Genel Müdürü M. Serdar Sarıgül, Milli Eğitim Bakanlığı İşbirliği ile Verilen Eğitimlerin 10'Ar Günlük Programlarla Gerçekleştirildiğini Belirterek, Bu Yılki Eğitime 110 Öğretmenin Katılacağını Söyledi. Sarıgül, ' Burada Bütün Amaç; Doğaya Hükmeden Değil, Doğanın Sahibi Olduğumuz Değil, Doğanın Sınırlarını ve Kendi Sınırlarımızı Bilerek Doğa ile İç İçe Yaşamayı Konuşuyoruz. Ekosistemi Konuşuyoruz, Yaşam Tarzını Konuşuyoruz. Bu Eğitici Öğretmen Eğitimidir. Burada Aldıkları Eğitimi İlköğretim, Ortaokul Çocuklarımızla 'Minik Tema, Yavru Tema' Programlarını Sürdürüyor. Aynı Şekilde Doğa ile İç İçe Yaşamanın, Çevre Bilincini, Doğa Dostu Uygulamaları Öğretiyorlar. Erken Yaşlarda Buna Başlayıp, Bunu Yaşam Biçimi Haline Getirmek Ana Amaçö Dedi.

Eğitimlerin Bir Bölümünün Vakfın Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'Nın Arboretum'Unda Yapıldığını Kaydeden Sarıgül, Karaca Arboretum'Nun Hem Türkiye Hem de Dünya İçin Çok Önemli Bitki Gen Merkezlerinden Biri Olduğunu Kaydetti.

'SUÇLU Benimö

Törende Konuşan 'Toprak Dedeö Hayrettin Karaca Da, Artan Tüketim Hızına Dikkati Çekerek, 'Ben TEMA'Nın Dünyayı Kurtaracağına İnanıyorum. Bunu Nasıl Yapacağız Rakamlarla Başlamak İstiyorum. Reklam, Bugün Aldı Başını Gidiyor. 2006 Yılında Dünya Ulusları Reklama 460 Milyar Dolar Para Ödedi. Geçen Sene 1 Trilyon 100 Milyar Dolar Ödedik Reklama. Peki, Bu Parayı Nereden Buldular Ben Olmasam Büyüyemez. İşte Suçlu Benim. Yakaladım. Bugün Global Ekonomi Denilen O Canavar, Kendine Hayat Veren Doğal Ekosistemi Bitirinceye Kadar Büyümeye Devam Edecektir. Duramaz, Durursa Kriz Oluyormuş. Vah Zavallı Büyüyemiyormuş. Bugün Biz Tüketirsek, Tabi Kazananlar da Bir Vergi Veriyorlar. Uluslar, Devletler Bu Parayı Ne Yapıyorlar. Toplumun İhtiyacı İçin Harcıyorlar Ama İçinden Bir Kısmını da Silaha Harcıyorlarö Dedi.

Yapılan Konuşmaların Ardından Eğitimler Başladı. Hayrettin Karaca'Ya İse Öğretmenler Büyük İlgi Gösterdi ve Birlikte Fotoğraf Çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Toprak Dede'den Öğretmenlere Ekolojik Okuryazarlık Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement