"Topyekûn Savaşa Karşı Topyekûn Barış Bloğu" Çağrısı - Son Dakika
Güncel

"Topyekûn Savaşa Karşı Topyekûn Barış Bloğu" Çağrısı

"Topyekûn Savaşa Karşı Topyekûn Barış Bloğu" Çağrısı

Diyarbakır Yenişehir İlçe Belediyesi meclis üyeleri, yaşanan çatışmalı sürecin biran önce sona erdirilmesi için topyekûn savaşa karşı topyekûn barış bloğu çağrısı yapıldı

04.08.2015 18:06

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan basın açıklamasına Yenişehir Belediyesi Eş başkanı Selim Kurbanoğlu, DBP'li ve AKP'li meclis üyeleri katıldı.

Yenişehir Meclisi adına açıklama yapan Eş başkan Selim Kurbanoğlu,"2013 Newroz'undan bu yana, bir çatışmasızlık hali devam etmiştir. Ağır aksak ta olsa yürüyen bir çözüm, diyalog süreci ile bir masa etrafında toplanmış konuşan insanlar vardı. Ancak seçimden hemen önce, işleyen süreç durdu ve negatif bir dil kullanılmaya başlandı" dedi. Yaşanan tüm ölümlerden üzüntü duyduklarını belirten Kurbanoğlu "Daha öncede denenen ve başarıya ulaşmayan politikalardan sonuç alınamayacağının açık olduğunu, denenmeyen tek yolun barış olduğunu ifade etti.

"Ellerin tetikten çekilmesini beklemekteyiz"

Yenişehir Belediyesi AKP ve DBP'li seçilmişleri olarak bir dakika gecikilmeksizin diyalog ve çözüm masasına dönülmesini, ellerin tetikten çekilmesini beklediklerini dile getiren Kurbanoğlu, şöyle devam etti:

"Barış hiçbir şeye feda edilemeyecek kadar değerli ve ülkenin geleceği için vazgeçilmezdir. Bizler kardeş olarak, Yenişehir Belediyesi'ni yürüten AKP ve DBP grubu olarak nasıl beraber çalışıyorsak, Türkiye Büyük Millet Meclis'inden de bu sorunun bir an önce çözülmesini ve harekete geçmesini beklemekteyiz ve bunun içinde çağrı yapıyoruz. Topyekun savaşa karşı topyekun barış bloğu. Barış hemen şimdi. Halkımızı da bu konuda duyarlı ve destek olmaya çağırıyoruz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Topyekûn Savaşa Karşı Topyekûn Barış Bloğu' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement