Torpilci Kemal - Son Dakika
Güncel

Torpilci Kemal

Torpilci Kemal

MGK'lık olduğu da ortaya çıktı

13.12.2014 11:46

Kendi akrabalarından 70 kişiyi sınavsız olarak işe alan Kemal Kılıçdaroğlu'nun torpilleri nedeniyle MGK'lık olduğu da ortaya çıktı. Dosyanın Milli Güvenlik Kurulu'na gitme sebebi ise Kılıçdaroğlu'nun kamu kurumlarına PKK sempatizanlarını doldurması oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Meclis kürsüsünden gösterdiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Mavi Dosya'nın içeriğinde yer alan "Kılıçdaroğlu'nun sınavsız atamaları"na ilişkin önemli ayrıntılar ortaya çıktı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisini "70 kişiden vazgeçtim 7 kişiyi sınavsız aldığımı ispat etsinler görevi bırakacağım" sözleriyle savunurken, kendisiyle ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Kılıçdaroğlu döneminde SSK yönetim kurulunda yer alan, Kılıçdaroğlu'ndan sonra aynı kurumda genel müdürlük görevi üstlenen eski milletvekili Zekai Özcan, SSK Genel Müdürlüğü döneminde Kılıçdaroğlu'na yönelik dosyanın Milli Güvenlik Kurulu ve Başbakanlığa sunulduğunu söyledi. Dosyayı MGK'ya götüren şey ise Kılıçdaroğlu döneminde Kurum'a PKK'lıların alındığı iddiası oldu. Zekai Özcan o döneme ilişkin iddialarla ilgili TAKVİM'e çarpıcı açıklamalar yaptı:

AKRABA ATAMASI YÖNETİME GELMEZ:

Bunlar genel müdür yetkisiyle yapılan atamalar. Yönetim kuruluna gelmedi. Sonradan duyduk. O dönemde çok söylenti oldu. PKK eğilimli olanlar, akrabaların göreve alındığı gibi iddialar vardı. Alımlar bakan, genel müdür yetkisindeydi. Bir genel müdürü kendi teftiş kurulu denetleyemezdi.

MGK'YA DOSYA GİTTİ: Milli Güvenlik Kurulu ve Başbakanlığa bir dosya gitti. PKK eğilimli olanlar, akrabaların göreve alındığı gibi iddialar vardı. PKK'ya eğilimli olan personel incelendi. Onların soruşturulmasını istemiştim o tarihte. Bakanlık teftiş kurulu inceleme yaptı. İki üç kişiye uyarı verildi.

ENGELLİ KADROSUNDA ALDILAR:

Onlar işçi statüsünde aldılar çoğunu. Bunlar bir kısmı engelli sakat, özürlü kadrosundan alındı. Daha çok Kartal Hastanesi'ne Mehmet Moğultay'ın Bakan olduğu dönem alındı. Alımlar yönetim kurulu kararıyla olmadı. Yönetim birinci ve ikinci derece kadrolara alımlarda karar verir. 5-15 derecelik kadrolar yönetime gelmez. Bu dönemde maalesef genel müdürler, bakanlar yakınlarını aldılar. Moğultay da o zaman 'MHP'lileri mi alacaktım' diye açıklama yapmıştı.

KENDİNİ SAVUNDU: İSTİFA EDERİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürlüğü döneminde 70 akrabasını işe aldırdığı iddialarına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu "70 kişiden vazgeçtim, 7 kişiyi sınavsız aldığımı ispat etsinler bırakacağım" dedi. "Ama iddia eden Başbakan, başbakanlık koltuğunu bırakacak mı?" diye ekledi.

12 YILDIR BEKLEYEN DOSYA VAR

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, Kılıçdaroğlu skandalıyla ilgili konuştu. Metiner "SGK Genel Müdürü olduğu dönemde kendi soyadını taşıyan 70 kişiyi işe almış. İşe aldıkları arasında terör örgütünden mahkum olmuş kişiler de var. Kendisini SGK döneminde yaptığı yolsuzluklar soruşturma konusu olmuş 12 yıldır bu dosya bekletiliyor" dedi.

SEYİT RIZA İNSANDIR, İNÖNÜ DARBECİDİR!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam konuk olduğu bir programda verdiği kaçamak cevaplarla dikkat çekti. Sunucunun "Seyit Rıza kimdir" sorusuna cevap veren Kılıçdaroğlu, "Seyit Rıza bir insandır" demekle yetindi. Kılıçdaroğlu'nun " İsmet İnönü, 12 Mart darbecilerine Nihat Erim'i önerdiği için, verdiği için, yolumuz ayrıldı. Ecevit ayırdı yolunu. Ortanın solu hareketi farklı bir harekettir" diyerek İnönü'yü darbecilikle suçlaması da tartışmalara yol açtı.

Hazal ATEŞ

Kaynak: Sabah.com.tr

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement