Tramvay Çarpmasıyla Ölen Emekli Astsubay ?asli Kusurlu? Bulundu - Son Dakika
Güncel

Tramvay Çarpmasıyla Ölen Emekli Astsubay ?asli Kusurlu? Bulundu

Tramvay Çarpmasıyla Ölen Emekli Astsubay ?asli Kusurlu? Bulundu

Antalya'da geçen yıl tramvayın çarpması sonucu ölen emekli astsubay Mehmet Ali Kılınç'ın, Adli Tıp Kurumu raporunda 'asli kusurlu' ilan edilmesi, ailenin tepkisine yol açtı.

23.12.2015 19:30

Antalya'da geçen yıl tramvayın çarpması sonucu ölen emekli astsubay Mehmet Ali Kılınç'ın, Adli Tıp Kurumu raporunda 'asli kusurlu' ilan edilmesi, ailenin tepkisine yol açtı.

Emekli astsubay 62 yaşındaki Mehmet Ali Kılınç, 4 Mart 2014 tarihinde tramvayın çarpması sonucu 10 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitirdi. Kazayla ilgili hazırlanan Adli Tıp Kurumu raporunda, Kılınç 'asli kusurlu' görüldü. Adli Tıp Kurumu'nun raporunu dikkate alan Antalya 28. Asliye Ceza Mahkemesi, tramvay vatmanına 1 yıl 8 ay hapis cezası verip, bu cezayı günlüğü 20 liradan 12 bin lira adli para cezasına çevirdi. Para cezası 24 eşit takside bölündü. Mahkeme, vatmanın sürücü belgesinin geri alınmasına, meslekten yasaklanmasına gerek olmadığına hükmetti.

Mahkeme kararına tepki gösteren Mehmet Ali Kılınç'ın oğlu 38 yaşındaki Mutlu Kılınç, babasının keyfi amaçla değil, zorunlu olduğu için tramvay yoluna girdiğini söyledi. "Ölen öldü gitti. Arkasından yasımızı tutuyoruz ama bundan sonra Antalya halkının dikkatini bu yöne çekmek için mücadele ediyoruz" diyen Mutlu Kılınç, şöyle devam etti:

"Tramvay Antalya halkının yoğun olduğu yerlerden geçiyor. Şu anda bile binlerce kişi başlarına ne geleceğini bilmeden, ölseler de, herhangi bir zarara da uğrasalar asıl suçlunun kendilerinin olduğunun farkına varmadan tramvay yolunu kullanmaya devam ediyor. Ben de kullanmaya devam ediyorum."

'UÇARAK MI KARŞIYA GEÇSEYDİ'

Yasalara göre tramvayın geçtiği güzergahta yürümenin suç olduğuna dikkati çeken Mutlu Kılınç, şunları söyledi:

"Güzergahta yayaların güvenliğini sağlayacak uygulamalar yok. Babam uçarak mı karşıya geçseydi? Tramvay hattında yaya güvenliğini sağlayacak tek bir güvenlik önlemi bulunmuyor. Buna rağmen ölen kişi asli kusurlu ilan edilebiliyor. Yani, başınıza herhangi bir şey gelse, herhangi bir zarara uğrasanız, kendi can güvenliğinizi sağlamadığımız için mahkeme kararı aleyhinize çıkabiliyor."

Kazadan sonra babasının 10 gün yoğun bakımda kaldığını anlatan Kılınç, "Adli Tıp raporlarına göre vatmana hiç ceza da verilmeyebilirdi. Ancak ben kazanın olduğu yerde kapı kapı dolaşıp 2 şahit buldum. Vatmanın ikazda bulunmadığını, geç fren yaptığını kanıtladım. Zaten bunlar tramvaydaki kamera görüntülerinde de mevcut. Bu verilere rağmen çıkan ceza bizi kahretti. Mahkeme önce 2 yıl ceza verdi, sonra iyi hal indirimi yaptı. Ölümün bedelini de 12 bin lira olarak belirledi" diye konuştu.

Tali kusurlu ilan edilen vatmanın sürücü belgesinin dahi alınmadığını hatırlatan Kılınç, sözlerini şöyle tamamladı:

"İstanbul Trafik İhtisas Dairesi'nin hazırladığı raporda vatman için, 'Sanığın yolu ve çevresini etkin bir şekilde kontrol etmesi durumunda maktulü daha önceden görebileceği ve zamanında alacağı fren ve zil tedbiri ile kazaya engel olabileceği anlaşılmaktadır' ifadeleri kullanılıyor. Buna rağmen verilen ceza ortada. Üstelik karşı taraf bu kararı da temyiz etti. Şimdi nasıl bir sonuç çıkacağını merakla bekliyoruz

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tramvay Çarpmasıyla Ölen Emekli Astsubay ?asli Kusurlu? Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement