TÜBİTAK Birincisi Öğrenciler Altınla Ödüllendirildi - Son Dakika
Güncel

TÜBİTAK Birincisi Öğrenciler Altınla Ödüllendirildi

TÜBİTAK Birincisi Öğrenciler Altınla Ödüllendirildi

Dilek Toprak ve Muhammed Furkan Akınay adlı öğrenciler, Vali Ahmet Aydın tarafından Cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.

02.04.2013 12:17

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen ortaöğretim öğrencileri arası proje yarışmasında birinci olan Siirt Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, Dilek Toprak ve Muhammed Furkan Akınay adlı öğrenciler, Vali Ahmet Aydın tarafından Cumhuriyet altınıyla, Proje danışmanı okul öğretmeni M. Maruf Çelik ise başarı belgesi ile ödüllendirildi.

TÜBİTAK'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı bölge yarışmasında birinci olan Siirt Anadolu Lisesi öğrencileri Dilek Toprak ve Muhammed Furkan Akınay, Milli eğitimden sorumlu Vali yardımcısı Gürbüz Saltaş, Milli eğitim müdür yardımcısı Enis Önen, proje danışmanı M. Maruf Çelik ile birlikte Siirt valisi Ahmet Aydın'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Valilik makamında bulunan Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar ve Baro başkanı Av. Cemal Acar' da öğrenci ve öğretmenleri kutlayarak, başarı dileğinde bulundu.

Elde edilen bu önemli başarılı çalışma ile kendilerini gururlandıran öğrencileri, kutlayan Vali Aydın,"75 eser ve 8 il arasında birinci seçilen öğrencilerimiz, önemli bir başarıya imza atmıştır. İlimizde yükselen eğitim kalitesinin yanı sıra, proje kültürünün de eğitim kurumlarımızda yaygınlaştırılması bakımından, önemli bir başarı sağlamışlardır. Bu başarıdan dolayı öğrencilerimizi, Eğitim Camiamızı, ailelerimizi, kutluyorum. Bu başarı halkasının, tüm İlimize yayılmasını temenni ediyorum."diye konuştu.

Öğrencilerle birlikte çekilen hatıra fotoğraf ile program sona erdi.

Siirt Öğretmen Lisesi öğrencileri Dilek Toprak ve Muhammed Furkan Akınay' ın hazırladığı, danışmanlığını M. Maruf Çelik'in yaptığı 'Ispanaktan Elektrik Enerjisi Üretimi' (Fotomanyetik Enerji) projesi, 19 ile 24 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da sergilenecektir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TÜBİTAK Birincisi Öğrenciler Altınla Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement