Tümosan Traktör'den Yeni Uygulamalar - Son Dakika
Güncel

Tümosan Traktör'den Yeni Uygulamalar

Tümosan Traktör\'den Yeni Uygulamalar

Tümosan Traktör, Mali Performans Taahhüdü ve yeni uygulamalarla İMKB'ye geliyor.

21.11.2012 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2011 İSO-500 listesinde 185. sırada yer alan Albayrak Grubu iştiraklerinden TÜMOSAN, halka arz ediliyor. Albayrak Grubu CEO'su Dr. Ömer Bolat, "6 farklı sektörde 20'den fazla şirketle hizmet veren Albayrak Grubu TÜMOSAN'ın halka arzı ile önemli bir ivme yakalayacak" dedi.

TÜMOSAN Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, " Konya'da mülkiyeti kendisine ait 1,6 milyon metrekare üzerinde 82 bin metrekare kapalı alanda dizel motor ve traktör üretimi yapan TÜMOSAN, Türkiye'nin tek çatı altında en büyük üretim kapasitesine sahip Şirket olması ile sektöründe fark yaratıyor" diye konuştu. Öğün, "Halka arzdan edilecek geliri büyümenin finansmanında ve peşin alımlarla yüksek iskontolu girdi tedarikinde kullanacağız" dedi.

Halka açılma yolunda yasal süreçleri devam eden TÜMOSAN %26'lık hissesini halka arz edecek. Birim hisse fiyatının 4,00 TL olarak belirlendiği halka arzda DenizYatırım liderliğinde 31 aracı kurum görev alacak. SPK onayını takiben taleplerin 28 – 29 – 30 Kasım'da toplanması bekleniyor.

Deniz Yatırım Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan, "TÜMOSAN halka arzında Günlük Alım Emri Taahhüdü, Bonus (ilave) Hisse, Mali Performans Taahhüdü gibi yeni teşvik ve uygulamalar olacak" dedi.

Albayrak Grubu iştiraklerinden olan TÜMOSAN'ın (Türk Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi) halka arzı ile ilgili olarak 21 Kasım 2012 Çarşamba günü İstanbul'da basın toplantısı düzenlendi. Albayrak Grubu CEO'su Dr. Ömer Bolat, TÜMOSAN Genel Müdürü Kurtuluş Öğün ve Deniz Yatırım Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan'ın katıldığı toplantıda TÜMOSAN ve halka arzla ilgili detaylar paylaşıldı.

Tümosan Grubumuzun Sermaye Piyasalarına İlk Adımı

Basın toplantısında konuşan Albayrak Grubu CEO'su Dr. Ömer Bolat, "6 farklı sektörde 20'den fazla şirketle hizmet veren Albayrak Grubu TÜMOSAN'ın halka arzı ile önemli bir ivme yakalayacak" dedi. TÜMOSAN'ın Albayrak Grubu içindeki en önemli şirketlerden biri olduğuna dikkat çeken Bolat, şirketi daha da büyütmek için her zaman destek olacaklarını vurguladı. Bolat, kurumsallaşma amacıyla TÜMOSAN dışındaki diğer Albayrak Grup şirketleri için de halka arz düşüncesinde olduklarını belirtti. Bolat, TÜMOSAN'a olan güvenlerini yeni teşvik ve uygulamalar ile gösterdiklerini kaydetti.

Kurumsallaşma çıtası yükselecek

TÜMOSAN Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, basın toplantısında yaptığı açıklamada Türkiye'nin yıllık traktör üretim kapasitesinin 100 bin olduğuna dikkat çekerek, tarımdaki potansiyelden dolayı sektörlerinin her zaman gelecek vaat eden bir alan olduğunu dile getirdi. TÜMOSAN'ın motor ve traktör üretiminde Türkiye'nin tek çatı altında en büyük kapasitesine sahip olduğunu, pazar payını 2008 yılında %7 düzeyinden 2011 yılında %15 seviyesine getirerek sektörde 2. sırada olduklarını belirtti. Ayrıca tank motoru üretimi için teklif veren 3 firmadan biri olduklarını sözlerine ekleyen Öğün, 2011 yılında özkaynaklarını %192, satışlarını %127 artıran Tümosan'ın 2011 yılı cirosunun 411 milyon TL olduğunu kaydetti. Öğün, "Halka arzdan elde edilecek geliri pazar payının artırılması ve peşin alımlarla yüksek iskontolu madde malzeme tedarikinde kullanacağız. Halka arzla birlikte zaten profesyonel bir yönetim anlayışıyla çalışan şirketimiz kurumsallaşma anlamında çıtayı daha da yükseltmiş olacak. 2011 İSO 500 listesinde 185. sırada olan şirketimiz Konya'da mülkiyeti kendisine ait 1,6 milyon m2 üzerinde ve 82 bin m2 kapalı alanda dizel motor ve traktör üretimi yapıyor. Dizel motor üretim kapasitemiz yıllık 75 bin adet ve traktör üretim kapasitemiz de yıllık 45 adet. Tamamı yerli motor üreten Türk firması olarak halka açılmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Halka arz büyüklüğü 120 milyon TL

Halka arz yolunda yasal süreçleri devam eden TÜMOSAN'ın mevcut 105 milyon TL olan sermeyesi 10 milyon TL nakit karşılığı olmak üzere 115 milyon TL'ye çıkarılacak. Nakit karşılığı artırılan 10 milyon TL nominal değerli paylar mevcut ortakların rüçhan haklarının tamamen kısıtlanması (sermaye artırımı) ve 20 milyon TL nominal değerli paylar ortak satışı yoluyla olmak üzere toplam 30 milyon nominal değerli payın halka arz edilmesi planlanıyor. Paylarının yüzde 26'lık bölümünü DenizYatırım liderliğinde halka arz edecek olan Tümosan'ın halka arz büyüklüğü 120 milyon TL. Halka arzda 31 aracı kurumdan oluşan geniş bir konsorsiyum görev alıyor.

Piyasa için yeni teşvik ve uygulamalar

Basın toplantısında söz alan Deniz Yatırım Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan, yatırımcılar için Türkiye'de ilk defa uygulanacak teşviklere dikkat çekti. Bakırhan, "TÜMOSAN halka arzında ayrıntılarına halka arz izahnamesinde yer verilecek; Günlük Alım Emri Taahhüdü, Bonus (ilave) Hisse ve 2013 Yılı Mali Performans Taahhüdü gibi Türkiye'de ilk defa uygulanacak teşvikler olacak." dedi. Bakırhan, söz konusu teşvik ve uygulamaların Albayrak Grubu'nun TÜMOSAN'a olan inancını gösterdiğini ve yatırımcıların halka arza katılımı için yüksek güvence sağladığını söyledi. Bakırhan, teşviklere ilişkin olarak; günlük alım emri uygulaması çerçevesinde ilk işlem günü dahil 10 gün süreyle her gün 8 milyon TL'lik (2 milyon adet) alım emri iletileceğini, Bonus hisse uygulaması ile halka arzdan alınarak 90 gün süreyle satılmayan hisselere 3 ay sonra %4 bonus hisse verileceğini, Mali Performans Taahhüdü çerçevesinde; Tümosan'ın 2013 yılına ait Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kar ve Net Kar ortalamasının 72,5 Milyon TL'nin altında olması halinde sapma yüzdesi kadar ilave hisse verileceğini belirtti.

HALKA ARZIN KÜNYESİ

Konsorsiyum Lideri Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.

Halka Arz Yöntemi 4,00 TL birim hisse fiyatıyla talep toplama

Mevcut Ödenmiş Sermaye 105 milyon TL

Talep Toplama Tarihleri 28 – 29 – 30 Kasım 2012

Halka Arz Büyüklüğü 120 milyon TL

Halka Arz Oranı %26

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tümosan Traktör'den Yeni Uygulamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement