Tunç Amasra Tüneli İnşaatında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Tunç Amasra Tüneli İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Tunç Amasra Tüneli İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Bekir Karabacak Uğur Timur ile birlikte Amasra tüneli inşaatında incelemelerde bulundu.

09.01.2013 11:54

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü Av. Yılmaz Tunç, beraberinde AK Parti Amasra İlçe Başkanı Bekir Karabacak ve İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Timur ile birlikte Amasra tüneli inşaatında incelemelerde bulundu.

Tünelin Amasra tarafındaki çıkış kısmında başlayan çalışmaları inceleyen Milletvekili Tunç, Amasra tüneli inşaatının 9 ay önce başladığını, 1075 metre uzunluğundaki tünelde 800 metrenin geçildiğini, tünelin Amasra tarafındaki çıkış kısmından da çalışmaların başladığını, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde tünelde açma çalışmalarının sona ereceğini, bağlantı yollarının yapılmasıyla birlikte Bartın ile Amasra'yı birleştirecek bu önemli eserin 2013 yılı içerisinde hizmete açılacağını söyledi.

Milletvekili Tunç; "Bartın-Amasra arasındaki 17 kilometre uzunluğundaki virajlı yollardan 30 dk. Süren yolumuz, tünelin hizmete girmesinden sonra tünelle birlikte 6 km.ye düşecek, Bartın'dan Amasra'ya ulaşım 5 dakikaya inecek, böylece Bartın İl merkezimiz ile tarihi ve turistik ilçemiz Amasra birleşmiş olacak, inşaatı devam eden Amasra yolcu iskelesinin yapılmasıyla birlikte dünyanın her yerinden Amasra'ya ulaşım deniz yoluyla da sağlanmış olacak, Amasra'daki turizm hareketliliği tünel sayesinde Bartın'ı da olumlu yönde etkileyecek" dedi.

Milletvekili Tunç, "Bartın'da ulaştırma alanında gerçekleştirilen dev yatırımlardan dolayı Sayın Başbakanımıza ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a Bartınlılar adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tunç Amasra Tüneli İnşaatında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement