Tunç'tan Dünya Özürlüler Günü Mesajı - Son Dakika
Güncel

Tunç'tan Dünya Özürlüler Günü Mesajı

Tunç\'tan Dünya Özürlüler Günü Mesajı

"Özürlülerimize pozitif ayrımıcılık Yapmaya devam edeceğiz"

02.12.2011 14:55

AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü münasebetiyle yayınladığı mesajda, Özürlülerimizle ilgili olarak Özürlüler Kanunu ile getirilen yeniliklerin yanı sıra 12 Eylül referandumu ile de Anayasamızda pozitif ayrımcılık getirildiğini, 2011 yılı bütçesinde özürlülerimiz için 3,2 milyar TL. ayrılacağını söyledi.

Milletvekili Tunç mesajında şunları söyledi;

"3 Aralık Dünya Özürlüler Günü Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiş, önemli ve anlamlı bir gündür. Özürlülerimizin haklarının iyileştirilmesi, hayat standartlarının geliştirilmesi açısından yeniden bir değerlendirme ve muhasebe yapma imkanı sağlayan bu anlamlı günde tüm özürlülerimizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Bizim için her insan özeldir, her insan değerlidir, kıymetlidir, her insan hak ettiği imkan ve haklara sahip olabilmelidir. Özürlülük, kader mahkumluğu, utanılacak, hayata küsülecek, saklanacak, gizlenecek bir durum değildir. Hiç kimsenin, ileride özürlü olmamak için bir garantisi yoktur. O nedenle özürlülerimizin sorunlarını paylaşmak hepimizin görevidir.

Özürlülerimizle ilgili olarak son 8 yıl içerisinde AK Parti iktidarı çok önemli adımlar atmıştır. Bütün vatandaşlarımıza olduğu gibi, özürlü kardeşlerimize de daha güzel, daha yaşamaya değer bir Türkiye sunmanın gayreti içerisinde çalışmaktayız.

5378 sayılı Özürlüler kanunuyla, özürlülük alanında yaşanan sorunlara çağdaş ve kapsamlı çözümler içeren bir yasal düzenleme gerçekleştirilmiştir. Bu yasa ile birlikte, özürlülerimize yeni haklar tanınmış, özel eğitim ve destek eğitimi verilmeye başlanmıştır.

12 Eylül tarihinde gerçekleşen Anayasa değişikliği halkoylaması sonucunda Anayasamızda özürlülerimize pozitif ayrımcılık getiren düzenleme kabul edilmiş, bundan sonra özürlü vatandaşlarımız lehine gerçekleştirilecek olan her türlü düzenlemenin eşitlik ilkesine aykırı yorumlanamayacağı anayasal güvenceye kavuşturulmuştur. Tüm bunlar, özürlü vatandaşlarımızın hayat standardını artırmaya yönelik çalışmalardır.

8 yıl önce 68 özel rehabilitasyon ve eğitim merkezinden yararlanan engelli öğrenci sayısı 16 bin iken bugün bin 686 merkezde yaklaşık 220 bin öğrenciye ulaşmıştır. Ayrıca özel eğitime ihtiyaç duyan engellilerin okullarına götürülmesini de devletimiz üstlenmiştir. Bu kapsamda 35 bine yakın çocuğumuz her gün evlerinden alınıp okullarına ulaştırılmıştır.

Türkiye'de evde bakım desteğinden 275 bin 795 engelli vatandaşımız yararlanmaktadır. Evinde bakımı yapılan engelli ailesine 545 lira ödenmektedir. Bartın ilimizde de 1100 ailemiz evde bakıma muhtaç özürlü için evde bakım ücreti almaktadır.

Özel eğitim desteği alan çocuklarımıza her ay kişi başı asgari ücrete yakın destek sağlanmaktadır. Üniversite okuyan özürlülerimiz için öncelikler ve kolaylıklar sağlanmıştır.

Özürlü istihdamında gerekli yasal düzenlemeler yapılmış, özürlülerimizin istihdamı 2002 yılından bu yana 8 yılda yıllık ortalama iki kat artmıştır. Özürlü vatandaşlarımızın 2022 sayılı yasa kapsamında aldıkları aylıkları da yüzde 200 ile 300 oranında artış sağlanmıştır. Sosyal Güvenlik Yasası ile, özürlü çocuğu olan annelerimize 5 yıl önce emekli olma imkanı getirilmiştir.

Önümüzdeki günlerde TBMM'nin gündemine gelecek olan 2011 yılı bütçesinde özürlü vatandaşlarımıza verilecek destekler artırılmaktadır. 2011 yılında özürlü eğitimi ve evde bakım desteğine ayrılacak olan ödenekler yüzde 33 oranında artırılarak 3,2 milyar TL.'sına çıkarılmaktadır.

Özürlülerimiz için bu iyileştirmeler bundan sonra da devam edecektir. Ak Parti hükümeti olarak, Özürlülerimiz ile hayat arasındaki engelleri elimizden geldiğince ortadan kaldırmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm özürlü vatandaşlarımızın dünya özürlüler gününü kutluyor, aileleri ile birlikte sağlık ve huzur dolu bir hayat geçirmelerini diliyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tunç'tan Dünya Özürlüler Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement