Tunceli'de Polisten Göstericilere Zazaca Anons - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tunceli'de Polisten Göstericilere Zazaca Anons

Tunceli\'de Polisten Göstericilere Zazaca Anons
01.06.2014 02:18  Güncelleme: 09:52

Gösteride zazaca anons yapan polis, "Düzgün Baba'yı severseniz artık bitirin bu işi, evlerinize gidin" dedi. Göstericiler anonstan sonra dağıldı.

Tunceli'de Gezi olaylarının birinci yıldönümünde Devrimci Güç Birliği Platformu tarafından akşam saatlerinde yürüyüş düzenlendi. Seyit Rıza Meydanı'nda Gezi olaylarında ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Akşama kadar devam eden gösterilerden zazaca anons yapan polis, "Düzgün Baba'yı severseniz artık bitirin bu işi ve evlerinize gidin" dedi. Polisin zazaca anonsu sonrası göstericiler ara sokaklara girerek dağoldı

POLİS MERKEZİNİ TAŞLADILAR

Ardından Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, Gezi olaylarının Türkiye tarihinde önemli bir yer tuttuğunu söyleyerek, basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasına katılanlar arasında bulunun bir grup yüzlerini maske ile kapatarak, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi'ni taşladı.

3 KİŞİYE GÖZALTI

Polis, taş atan gruba TOMA ile tazyikli su sıkıp, gaz bombası atarak müdahalede bulundu. Bu sırada Seyit Rıza Meydanı'ndaki MOBESE kameraları göstericiler tarafından tahrip edildi. Bunun üzerine bölgeye zırhlı araçlarla sevk edilen polis ekipleri, gruba gaz bombası, tazyikli su ile müdahale etti. Polis, kameraları tahrip eden 3 şüpheliyi gözaltına aldı.

GÖSTERİCİLERİ DAĞITAN ANONS

Gecenin ilerleye saatlerine kadar olayların devam etmesi üzerine polis araçlarından ilginç bir anons yapıldı. Tunceli'de kutsal sayılan Düzgün Baba'nın ismini anarak, Zazaca anons yaptı. Polis megafonuyla yapılan anonsta, 'Düzgün Baba'yı severseniz artık bitirin bu işi ve evlerinize gidin' denilerek göstericilerden dağılmalarını istedi. Anonsun ardından göstericiler ara sokaklara girip dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Polisten Göstericilere Zazaca Anons - Son Dakika


Advertisement