Tunceli'de Protesto Yürüyüşü Olaysız Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Protesto Yürüyüşü Olaysız Sonuçlandı

Tunceli\'de Protesto Yürüyüşü Olaysız Sonuçlandı

BDP'nin çağrısı üzerine Tunceli Demokrasi Bileşenleri'nin organize ettiği ve saat 12.00'da başlayan protesto yürüyüşü olaysız sona erdi.

30.10.2012 16:21

Bdp'nin çağrısı üzerine Tunceli Demokrasi Bileşenleri'nin organize ettiği ve saat 12.00'da başlayan protesto yürüyüşü olaysız sona erdi. Sanat sokağından yürüyüşe geçen yaklaşık 2 bin kişilik kalabalık grup, slogan atarak hastane caddesi ve Behice Boran Caddesi güzergahını kullanarak AK Parti İl Başkanlığı önünde toplandı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı AKP il binası önünde toplanan kalabalık kitle adına Tuncelili sanatçılar Ahmet Aslan, Metin Kahraman ve BDP İl Başkanı Şerafettin Halis, siyah bir çelengi AKP il binasının kapısına bıraktı.

AKP il binasının önünde toplanan kalabalık kitle adına basın açıklaması metnini okuyan BDP İl Başkanı Şerafettin Halis, AK Parti'yi eleştirerek cezaevlerindeki ölüm oruçlarına karşı tepkisiz kaldığını belirterek, Zindanlarda bedenlerini ölüm orucuna yatıran bütün tutsakları selamlıyorum. Zindanlardaki ölüm orucu direnişindeki tutsaklara karşı hassasiyet göstermesi gereken AKP, ne yazık ki bugüne kadar gösterdiği politikadan farklı bir seyir izlememiştir. AKP, bugün çözüm yerine ölümlere seyirci kalmayı yeğeliyor. Günlerdir Türkiye'nin birçok metropolünde insanlar ayakta. Yine bugün Türkiye'nin büyük bölümünde kitleler ayakta ve bu ölümleri durdurmak için hayatı durdurma kararı aldı. Bizler de Dersim'de binlerce insan ile birlikte ayaktayız ve alanlardayız dedi. Kalabalık grup basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Advertisement