Tünel Kapağı Patlayan Barajda Kaybolan 2 İşçinin Cesedi Bulundu (6) - Son Dakika
Güncel

Tünel Kapağı Patlayan Barajda Kaybolan 2 İşçinin Cesedi Bulundu (6)

Tünel Kapağı Patlayan Barajda Kaybolan 2 İşçinin Cesedi Bulundu (6)

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı İnşaat, Makine ve Elektrik Mühendisleri Odaları'nın temsilcileri, Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde ön inceleme yaptı.

25.02.2012 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tünel KAPAĞI PATLAYAN BARAJDA KAYBOLAN 2 İŞÇİNİN CESEDİ BULUNDU (6)

TMMOB, BARAJDA İNCELEME YAPTI

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı İnşaat, Makine ve Elektrik Mühendisleri Odaları'nın temsilcileri, Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde ön inceleme yaptı. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, barajda su tutma rezervuarının 93 milyon metreküp olduğunu, su miktarının 87 milyon metreküpe ulaştığında tünel kapağının basınca dayanamayarak koptuğunun anlaşıldığını söyledi. Cumhuriyet Savcılığı ile bilirkişi heyetinin barajda incelemeye devam ettiğini belirten Bakır, esas raporun bu çalışmanın sonucu kazanın proje hatası mı, yoksa uygulama hatası mı olduğunu ortaya çıkartacağını vurguladı. Bakır, baraj inşaatlarının önemli mühendislik çalışması olduğunu belirterek, "Denetimlerin sağlıklı yapılması gerekir. Bizim ön incelememizde olayın kapağın kopmasından kaynaklandığı görülüyor. Tünel kapağının maksimum su seviyesine dayanıklı olması gerekir" dedi.

KOMUTAN NERELERİN ARANDIĞINI GÖSTERDİ

İl Jandarma Komutanı Albay Murat Koç ile Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, yakınlarından gelecek umutlu bir haberi bekleyen köylülere, arama ve kurtarma çalışmalarının hangi noktalarda yapıldığını harita üzerinde gösterdi. Koç, ne pahasına olursa olsun kayıpların bulanacağını söyledi.

Bu arada Kozan Belediyesi de, kayıp yakınlarının bulunmasını bekleyen vatandaşlar için bölgeye bir çadır kurdu. Ayrıca bir de seyyar tuvalet monte edildi. - Adana/ Kozan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tünel Kapağı Patlayan Barajda Kaybolan 2 İşçinin Cesedi Bulundu (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement