Tunus Heyeti, Turgut Reis'i Anmak İçin Bodrum'da - Son Dakika
Güncel

Tunus Heyeti, Turgut Reis'i Anmak İçin Bodrum'da

Tunus Heyeti, Turgut Reis\'i Anmak İçin Bodrum\'da

Bodrum'da düzenlenen Amiral Turgut Reis'i Anma Etkinlikleri'ne, Bodrum ile kardeş şehir olan Tunus'un Cerbe Adası Houmt Souk'tan gelen heyet de katıldı.

22.06.2015 19:00

Bodrum'da düzenlenen Amiral Turgut Reis'i Anma Etkinlikleri'ne, Bodrum ile kardeş şehir olan Tunus'un Cerbe Adası Houmt Souk'tan gelen heyet de katıldı. Tunuslu heyet, Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon'u da makamında ziyaret etti.

Ziyarete, Tunus İstanbul Başkonsolosu Neyla Chala Chebaane, Tunus Turgutreis'in Ayak İzleri Dernek Başkanı ve Turgut Reis'in torunlarından Radhi Darghout, Tunus Türk Dostluk Derneği Temsilcisi Raoudha Ben Bechir, Türk Tunus Dostluk Derneği Başkanı Cenap Eke, Turgutreis Tarih, Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği Başkanı Tarık Eray Çakır, TCG Turgutreis Firkateyni Komutanlarından Dz. Kur. Yzb. Hüseyin Temizel, Dz. Bnb. E. Özgür Yakut, Bodrum Belediyesi yetkilileri katıldı.

Bodrum'da olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Tunus İstanbul Başkonsolosu Neyla Chala Chebaane, "Bana, aşık olduğum bu güzel şehri tekrar görme fırsatı verdiğiniz için de çok teşekkür ederim. Yerel yöneticilerle ilişkileri iyi tutmak benim öncelikli görevim ve ben buna çok önem veriyorum. Ayrıca sadece tarih bu iki ülkeyi bağlamıyor. Aynı zamanda aramızda derin bir dostluk ve kültür benzerliği var" dedi.

Tunus Türk Dostluk Derneği Temsilcisi Raoudha Ben Bechir, Tunus heyeti adına Başkan Kocadon'a teşekkür ederek heyete katılan ziyaretçileri tanıttı.

Tunus Turgutreis'in Ayak İzleri Dernek Başkanı ve Turgut Reis'in torunlarından olan Radhi Darghout da her iki dernek adına Başkan Kocadon'a sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür edip, "Bodrum'a üçüncü gelişim ve Bodrum'u çok seviyorum. Kendimi sanki aynı topraklardan çıkmışım gibi buraya bağlı hissediyorum" diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, "Değerli dernek üyeleri ve Turgut Reis'in torunlarını burada görmekten son derece mutluyum. Türkiye, Tunus ve Bodrum adına tüm çalışmaları canı gönülden destekliyorum. Turgut Reis bizim için Türk denizcilik tarihinin en değerli isimlerinden bir tanesidir. İki senedir sizlere evsahipliği yapıyorum. Sizleri Bodrum'da görmekten her zaman mutlu olacağım. Çünkü bizler kardeşiz" dedi.

karşılıklı olarak çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından günün anısına Tunus Heyeti'yle hatıra fotoğrafı çektirildi. Turgutreis'in Tunuslu akrabalarının yarın düzenlenecek törenlere katılacakları belirtildi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunus Heyeti, Turgut Reis'i Anmak İçin Bodrum'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement