Tunus'ta Terör Mağdurlarıyla Dayanışma Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Tunus'ta Terör Mağdurlarıyla Dayanışma Etkinliği

Tunus'ta yaklaşık 200 kişi, yeni yılı Eş-Şeanebi Dağı'nın eteklerinde düzenlenen, terör mağdurlarıyla dayanışma etkinliğine katılarak karşıladı.

01.01.2016 18:48

Tunus'ta yaklaşık 200 kişi, yeni yılı Eş-Şeanebi Dağı'nın eteklerinde düzenlenen, terör mağdurlarıyla dayanışma etkinliğine katılarak karşıladı.

Teröre Karşı Tunuslu Aydınlar Koalisyonu'nun "Şeanebi Dayanışma Kafilesi" adı altında ülkenin en yüksek dağı Şeanebi'nin eteğinde düzenlediği etkinliğe yaklaşık 200 aydın ve aktivist katıldı.

AA muhabirine konuşan kafile organizatörlerinden ve çevreci aktivist El-Mecid ed-Debbar, bölgede artan terör olaylarının sivilleri de hedef aldığına dikkati çekerek bu yüzden yılbaşı gecesini Şeanebi Dağı'nda geçirmeye karar verdiklerini ifade etti.

Debbar, ülkenin dört bir yanından ve yurt dışından katılımın olduğu etkinlikle terör gruplarının saldırılarına maruz kalan bölge halkıyla dayanışmayı amaçladıklarını söyledi.

Orduya karşı ilk terör saldırısının Şeanebi Dağı'nda düzenlendiğini anımsatan Debbar, bu etkinlikle dağın koruma altına alınması gerektiği mesajını da vermek istediklerini vurguladı.

Perşembe sabahı terör konulu panelle başlayan etkinlik, çocuklara yönelik faaliyetlerle devam etti.

Yüksek güvenlik önlemlerin alındığı etkinlikte gece yarısına kadar süren konserin ardından havai fişek gösterisi yapıldı.

Cezayir sınırındaki Kassarin ilinin etrafını çevreleyen dağlık bölgede, Kasım 2012'den bu yana ordu birlikleri ve silahlı gruplar çatışıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus'ta Terör Mağdurlarıyla Dayanışma Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement