Turgut Özal'ın Zehirlendiği İddiası - Son Dakika
Güncel

Turgut Özal'ın Zehirlendiği İddiası

Turgut Özal\'ın Zehirlendiği İddiası

Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babasının zehirlendiği iddiasıyla ilgili, "Bazı bulguların olması önemli bir husus" dedi.

02.11.2012 13:35  Güncelleme: 13:33

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babasının zehirlendiği iddiasıyla ilgili olarak, "Bazı bulguların olması önemli bir husus" dedi.

Turgut Özal'ın zehirlendiği iddiasıyla ilgili konuşan Ahmet Özal, çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Özal, "Ben de basından takip ettim. Bu konuda Adli Tıp Kurumu bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Adli Tıp Kurumu, basının iddia ettiği kreatin maddesinin olmadığı; fakat başka bulguların olduğunu açıkladı. Bu çalışma hemen bitecek bir şey değil, devam edecek. Ama bazı bulguların olması önemli bir hadisedir. Sanıyorum bir ay içinde bu neticelenir ve rapor herhalde savcılığa verilecektir" dedi.

Özal, 'Bu gelişmeye kadar neler oldu?' sorusuna, "Ben rahmetlinin vefatıyla ilgili konuyu ölümünden itibaren söyledim. 1999 yılında milletvekiliyken de bunun araştırılmasıyla ilgili soru önergesi verdim ama o zaman koalisyon hükümetleri bunu ciddiye almadılar. Sayın Cumhurbaşkanı'na DDK'yı harekete geçirdiği için teşekkür ediyorum. Onun sayesinde durumu şüpheli bulunması üzerine Ankara savcılığı bu mezarın açılması kararını verdi. Ben şahsen ve aile olarak mezarın açılması taraftarı değildik ama adaletin verdiği bir karar var. Her zaman söyledim bunu" karşılığını verdi.

Uğur Mumcu, Eşref Bitlis, Turgut Özal, Adnan Kahveci, Ahmet Taner Kışlalı'nın öldürülmesi olaylarının bir elden yapıldığını iddia eden Ahmet Özal, "Ben her zaman söyledim, yıllardır söylüyorum, rahmetli Uğur Mumcu'nun öldürülmesiyle başlayan bir sinsile vardır Türkiye'de. Eşref Bitlis Paşa'nın uçağının düşürülmesi, Turgut Özal, Adnan Kahveci, Ahmet Taner Kışlalı'ya kadar bunlar bence bir elden yapılmıştır. Ben mecliste çok mücadelesini verdim bunun. Meclis inşallah bir gün o yılların araştırılması için bir komisyon kurar. Hiç kimse intikam peşinde değil ama Türkiye'nin geleceği için bunlar şart. Bu konuda ben çok tehdit aldım ama bunlar umurumda değil" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Turgut Özal'ın Zehirlendiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement