Turistlerden Somalı Madenciler İçin Dilek Feneri - Son Dakika
Güncel

Turistlerden Somalı Madenciler İçin Dilek Feneri

Turistlerden Somalı Madenciler İçin Dilek Feneri

Antalya'nın Manavgat ilçesinde tatil yapan turistler, Soma'da hayatını kaybeden 292 madenci için 292 dilek fenerini gökyüzüne bıraktı.

17.05.2014 14:44

Antalya'nın Manavgat ilçesinde tatil yapan turistler, Soma'da hayatını kaybeden 292 madenci için 292 dilek fenerini gökyüzüne bıraktı.

Side Mare Resort Spa ve Thalia Beach Resort Otel'in konukları, tüm ülkeyi yasa boğan maden kazasının ardından ilan edilen 3 günlük milli yas dahilinde eğlence programlarını iptal eden tesis yetkililerine hak verdiklerini dile getirdi. Turistler, dün gece sahilde bir araya gelerek Soma'da meydana gelen faciada hayatını kaybeden işçiler için taziyede bulundu.

Otel yetkilileri, tesislerinde kalan turistlerin eğlencelerin iptal edilmesini son derece anlayışla karşıladıklarını belirterek, "Misafirlerimiz bizlere gelerek taziyede bulunmak istediklerini ve bunu nasıl yapabileceklerini dile getirdiler. Biz de sahilde bir taziye etkinliği düzenlemeye karar verdik. Bu gece burada mumlarla kumsala Soma yazısı yazdıktan sonra hayatını kaybeden madencilerimizin anısına 292 tane dilek fenerini yakarak gökyüzüne bırakıyoruz. Herkes kendi inancı doğrultusunda madencilerimiz için dua edecek. Hayatını kaybeden madencilerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine de sabır diliyoruz. Türkiye'nin başı sağ olsun" diye konuştular.

Konuşmaların ardından ellerinde mumlarla sahile gelen turistler, kumsala "Soma" yazdı. Turistler kendilerine dağıtılan dilek fenerlerini hava rüzgarlı olmasına rağmen yakarak gökyüzüne bıraktı.

Bu arada rüzgarın etkisiyle sahilde bulunan bir ağaca takılan dilek feneri yangın tehlikesi oluşturdu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Turistlerden Somalı Madenciler İçin Dilek Feneri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement