Turizm Fuarı Hem Gözü, Hem Mideyi Doyurdu - Son Dakika
Güncel

Turizm Fuarı Hem Gözü, Hem Mideyi Doyurdu

Turizm Fuarı Hem Gözü, Hem Mideyi Doyurdu

İzmir'de bu yıl 6'ncısı düzenlenen Travel Turkey İzmir 2012 Turizm Fuarı, sağanak yağmura rağmen ilgi gördü.

10.12.2012 12:08

İzmir'de bu yıl 6'ncısı düzenlenen Travel Turkey İzmir 2012 Turizm Fuarı, sağanak yağmura rağmen ilgi gördü. Özellikle yerli katılımcıların açtığı yöresel tadlar ve el sanatları standları hiç boş kalmadı. Ziyaretçiler, 'şehzadeler kenti' Manisa standında mesir saçan sultanlarla coşarken, CHP'li Belediye Başkanı Osman Özgüven için 'Adalet istiyoruz' pankartı asan Dikili'de isyana, Muğla'nın cam üfleme sanatı ile yeteneğe tanıklık etti. Manisa'da kooperatif kurarak keçeden süs, folklorik bebek ve takı yapıp satan kadınlar, üretirken bilinç düzeyini de artırdıklarını belirterek, 'Haklı şiddet yoktur' kampanyasına dikkat çekti.

Kültür ve Turzim Bakanı Ertuğrul Günay, 6 Aralık'ta açılışını yaptığı fuarın standlarını iki saat gezdi. İzmirli de sağanak yağmura rağmen, 4 gün açık kalan fuara ilgi gösterdi. Özellikle şehirlerin tanıtıldığı hollerde yoğunluk yaşandı. Ziyaretçiler soğuğu, bardakta ikram edilen Uşak tarhanası ile unuturken, ağızlarını Sakarya'nın kabak lokumu ile tatlandırdı. Kışın bile dondurmadan vazgeçmeyenler Maraş standının başındaydı. Büyük tepsilerdeki 80 katlı Beypazarı baklavası önce gözleri doyurdu, Edremit'in zeytinyağı şifa niyetine tadıldı. Bartın Valisi Bülent Savur, eşiyle birlikte 4 gün boyunca stanttan ayrılmadı. Kentin ahşap evleri, yöresel kıyafetleri tanıtıldı. Van halısıyla, kedisiyle, balığıyla fuara damgasını vurdu. Ziyaretçiler Manisa standında, üç boyutlu gözlük takıp 'şehzadeler kenti'ni havadan gezdi. Yorulanlar, sultan kıyafetli gençlerin dağıttığı mesir macunu ile güç topladı. Tokat'ın taş baskılı masa örtüleri, Muğla'nın cam üflemesi, Trabzon tel kırması, nakışlar, iğne oyaları, unutulmaya yüz tutan el sanatlarını hatırlattı.

DİKİLİ STANDINDA 'ADALET İSTİYORUZ' PANKARTI

Dikili Belediyesi'nin standında kadınlar ürettikleri zeytinyağı ile el işlerini sattı. Standın arkasına 'Adalet istiyoruz' pankartı açarak, görevden alınan CHP'li Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve 9 belediye çalışanının, ihale ulsüzlüğü suçlamasıyla hapis cezası almasına tepki gösterdi. Manisa'da 2008 yılında kooperatif kuran kadınlar ise, daha fazla sipariş almak için fuara katıldı. Kooperatifin başkanlığını yapan halı dokuma öğretmeni Nilgün Beşerik, üye olan 45 kadın içinde köyden kente göçen ev eksenli çalışanlar olduğu gibi, emekli öğretmen ve mühendislerin de bulunduğuna dikkat çekerek, elde yapılmış doğal keçeden duvar süsü, folklorik bebek, takılar ürettiklerini anlattı. Beşerik, kadınları üretime teşvik ederken bilinçlendirdiklerini de vurgulayarak, 'Haklı şiddet yoktur' projesi geliştirdiklerini, kadınlara finans yönetimi ve liderlik dersleri verdiklerini söyledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turizm Fuarı Hem Gözü, Hem Mideyi Doyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement