Turizmciler, 'Meslek Yasası' İstiyor - Son Dakika
Güncel

Turizmciler, 'Meslek Yasası' İstiyor

Turizmciler, \'Meslek Yasası\' İstiyor

Turistik İşletme Yöneticileri, Personeli ve Avrupa Birliği Turizm Personeli ile İlişkiler Derneği (TİYADER) yönetim kurulu üyesi Ufuk Kaplan, önüne gelen herkesin turizmcilik yaptığını belirterek, "Biz gidip doktorluk, mühendislik, avukatlık yapamıyoruz ama onlar gelip bizim mesleğimizi yapıyorlar" dedi.

06.12.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turistik İşletme Yöneticileri, Personeli ve Avrupa Birliği Turizm Personeli ile İlişkiler Derneği (TİYADER) yönetim kurulu üyesi Ufuk Kaplan, önüne gelen herkesin turizmcilik yaptığını belirterek, "Biz gidip doktorluk, mühendislik, avukatlık yapamıyoruz ama onlar gelip bizim mesleğimizi yapıyorlar" dedi.

TİYADER, hazırladıkları ve bakanlığa sundukları 30 maddelik 'Turizm personeli meslek yasası'nı Atatürk Üniversitesi Mavi Salon'da Turizm Fakültesi öğrencilerine tanıttı. TİYADER yönetim kurulu üyesi Ufuk Kaplan, Türkiye'nin bir turizm cenneti olduğunu ancak, önüne gelen herkesin turizmcilik yaptığını söyledi. Ufuk Kaplan, önlisans ve lisans eğitimi verilen 30 bin kişinin turizm bölümünden mezun olduğunu ancak yaklaşık 1000'inin sektörde kaldığını bildirdi. Kaplan "Önüne gelen herkes bu mesleği yapıyor. Biz gidip doktorluk, mühendislik, avukatlık yapamıyoruz ama onlar gelip bizim mesleğimizi yapıyorlar. Bunun önüne geçilmesi için bizi koruyan yasalar olmalı. Yasa çıktıktan sonra avukatın, doktorun, hakimin olduğu gibi turizmcinin de sicili olacak" diye konuştu.

Antalya ve civarına 300'den fazla 5 yıldızlı otelin sezonda 15 milyar dolar getirisi olduğunu anımsatan Ufuk Kaplan, yurt dışında ise daha az otel sayısıyla daha fazla gelir elde edildiğine dikkati çekti. Kaplan sözlerine şöyle devam etti:

" İspanya'da 108 adet 5 yıldızlı otel var. Bunların 6 aylık getirisi 115 milyar dolar. Çünkü onlar mesleğe, saatli ücrete saygı duyuyorlar. Mesai dışında işçiyi çalıştırdıkları zaman, parasını fazlasıyla veriyorlar. O yüzden turizmden mezun olanlar yurt dışında çalışmak istiyor. Turizm sektöründe yer bulmak istiyorsak tek çıkış noktamız yasa. Yasa çıktıktan sonra şu anda bakanlığın içinde bulunan 100 personelin 98'inin turizimci olmadığı gerçeği değişecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın içine farklı birimlerden saçma sapan personel atamaları yapılıyor." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turizmciler, 'Meslek Yasası' İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement