Turizmcilerde Çözüm Süreci Memnuniyeti - Son Dakika
Güncel

Turizmcilerde Çözüm Süreci Memnuniyeti

Turizmcilerde Çözüm Süreci Memnuniyeti

Tarihi ve doğal güzellikleri ile bölgenin turizm merkezi haline gelen Van'da çözüm süreci bereketi yaşanıyor Kentte bulunan otel yöneticileri, çözüm süreciyle kenti ziyaret eden turist sayıs...

06.12.2013 11:47

ÖZKAN BİLGİN - Tarihi ve doğal güzellikleri ile bölgenin turizm merkezi haline gelen Van'da çözüm süreci bereketi yaşanıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yaklaşık bir yıl önce başlatılan çözüm süreci, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaz mevsiminde meyvelerini vermeye başladı.

Yerli ve yabancı turistlerin yıllardır yaşanan çatışmalı ortamdan dolayı ziyaret edemedikleri için küllenen tarihi ve turistik değerler, tanıtım çalışmalarının yanı sıra çözüm sürecinin de etkisiyle yeniden alevlenmeye başladı.

Tarihi ve doğal yapısıyla bölgenin cazibe merkezi olan Van'da, çözüm sürecinin etkisiyle yaşanan huzur ortamı kentteki otel işletmecilerinin de yüzünü güldürüyor.

Son aylarda otellerindeki doluluk oranlarının arttığını bildiren otelciler, gelecek yıllarda kente gelen turist sayısının yüzde 100 oranında artacağına inandıklarını belirtti.

Yıllardır yaşanan terör olaylarının bölgenin imajını olumsuz etkilediğini ve güzelliklerin gölgede kaldığını vurgulayan otelciler, son dönemlerde yapılan çalışmalarla bu imajın kırıldığına ve kenti ziyaret etmek isteyen insanların sayısının arttığına işaret ettiler.

"Çözüm sürecinden çok umutluyuz"

Yaz aylarında otellerinde birçok aktivite gerçekleştirdiklerini, kış mevsiminde de bu etkinliklerin devam edeceğini anlatan Merit Şahmaran Otel Genel Müdürü Emrah Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ünlü isimleri misafirleriyle buluşturduklarını ve etkinliklerine ilginin her geçen gün arttığını dile getirdi.

Müşteri potansiyelinin eskiye göre çok daha iyi olduğuna değinen Avcı, "Önceki dönemlerde insanlarımız Van'a gelmeye çekiniyordu. Gelenler ise konaklamadan dönüyordu. Ama çözüm süreciyle bir şeylerin yavaş yavaş değiştiğini görüyoruz. Bizler çözüm sürecinden çok umutluyuz. İnanıyoruz ki süreç hem bizlere hem de Van'ımıza önemli katma değer sağlayacaktır" dedi.

Rescate Otel Genel Müdürü İrem Tinli Angün, yeni bir otel olduklarını ve yeni süreçle etkinliklerinin daha renkli geçtiğini belirterek, il dışından gelen misafirlerin yanı sıra kentteki insanların da etkinliklere katılım sağladığını ifade etti.

İnsanların eğlence programlarına rahatlıkla katıldıklarını ve her gelişlerinde Van'ın güzelliklerine hayran kaldıklarını kaydeden Angün, "Misafirler buraya gelmeden önce, farklı düşündüklerini, korku duyduklarını ancak ziyaret ettikten sonra tüm düşüncelerinin değiştiğini, korkulacak bir durumun söz konusu olmadığını söylüyorlar. Van'ın ve bölgenin tarihi, sosyal ve kültürel zenginliğe sahip bir yer olduğunu vurguluyorlar. Onun için çözüm sürecinin olumlu sonuçlanmasını heyecanla bekliyoruz. İnşallah yaşanan sıkıntılar tamamen çözülür ve Van'ımız hak ettiği gerçek yerine ulaşır" diye konuştu.

-"Van'ın geleceği muhteşem olacak"

Urartu Otel Genel Müdürü Murat Türkoğlu da bölgenin faydasına olan her türlü etkinliğe destek verdiklerine dikkati çekerek, sürecin olumlu sonuçlanması durumunda Van'ın geleceğinin muhteşem olacağını söyledi.

Teknolojinin ve ulaşım imkanlarının gelişmediği 1990'lı yıllar öncesinde imkanların kısıtlı olmasına rağmen Van'ın, Türkiye'ye gelen turist sayısının yüzde 10'unu ağırladığının altını çizen Türkoğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi biz bu kadar materyal kullanmamıza rağmen binde biri ancak ağırlıyoruz. Bunun en büyük nedeni bölgede yaşanan terör sorunu. Bunun çözülmesi, barış sürecinin devam etmesi demek, Van'ın tekrar eski kimliğine, eski potansiyeline kavuşması demektir. Biz bugünkü Van'ı, eski oranlarına ulaştırdığımız zaman kent hiçbirimizin hayal edemeyeceği konuma ulaşacaktır.

Bu yıl çözüm süreci ile bölgeyi ziyaret eden turist sayısında yüzde 100 artış yaşandı. Ancak yabancı turistler tatil planlarını genellikle bir yıl önceden yapıyr. Bu nedenle çözüm sürecinin asıl etkisi gelecek yıllarda görülecektir. Bölgemize gelen yerli turist sayısı, yabancılara göre daha fazla arttı. Geçtiğimiz yıllarla kıyaslandığında yüzde 300 oranında bir yükselmenin söz konusu olduğunu görüyoruz."

Van'ın kültürel açıdan çok zengin olduğunu ve bunun yanı sıra kentte birçok festival ve etkinlik düzenlendiğini hatırlatan Elite World Otel Satış Pazarlama Müdürü Emine Bozkurt ise bu etkinliklere katılım anlamında kente gelen yerli ve yabancı turist sayısında önemli artış yaşandığını ifade etti.

Bozkurt, yaz döneminde gerek yurt içi gerekse yurt dışından gelen turlara evsahipliği yaptıklarını bildirerek, "Bunda barış sürecinin de olumlu etkileri oldu. Çünkü biz hem yurt içinde hem yurt dışında acentelerle, tur operatörleriyle yaptığımız görüşmelerle Van'ın potansiyelini arttırmaya çalışıyoruz. Daha önce bunları söylediğimizde 'orada güvenlik sorunu var. Biz oraya nasıl gelelim? Bize böyle bir garanti sunabiliyor musunuz?' gibi bahanelerle karşılaşıyorduk. Şimdi bunun güvencesini verebiliyoruz. Buralara turistin gelmesi ancak bölgede güvenlik açısından istikrarın sağlanmasıyla gerçekleşir" ifadelerini kullandı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turizmcilerde Çözüm Süreci Memnuniyeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement