Türk Çağdaş Sanat Eserleri Çin'de Sergileniyor - Son Dakika
Güncel

Türk Çağdaş Sanat Eserleri Çin'de Sergileniyor

Türk Çağdaş Sanat Eserleri Çin\'de Sergileniyor

Çin'in başkenti Pekin'de Türk Görsel Sanatlar Sergisi açıldı.

25.12.2013 09:35

Çin’de devam eden 2013 Türk Kültür Yılı kapsamında Türk çağdaş sanat eserleri, Çinli sanatseverlerle buluştu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Çin Merkez Güzel Sanatlar Akademisi (CAFA) ortaklığıyla düzenlenen sergide bulunan Türk sanatçılara ait 200’e yakın eser arasında, resim, heykel ve seramik eserlerinin yanı sıra, animasyonlar ve fotoğraflar yer alıyor.CAFA’nın Güzel Sanatlar Merkezi’nde yer alan serginin açılış törenine, Türkiye’den gelen akademisyen ve sanatçıların yanı sıra, Pekin Büyükelçiliği’nden Elçi Müsteşarı Bengü Yiğitgüden ve Kültür Tanıtma Müşaviri İlknur Yiğit ile Çin’in eski Ankara Büyükelçisi Yao Kuangyi de katıldı.

Pekin Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Yiğitgüden, konuşmasında iki ülke ilişkilerinin her geçen gün geliştiğine dikkat çekerek, kültürel etkinliklerin karşılıklı kültür yılları ile kalmayacağının, önümüzdeki yıllarda da süreceğinin altını çizdi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Caner Karavit ve Prof. Dr. Ahmet Taşağıl da törende birer konuşma yaptı.

Çin Kültür Bakanlığı Dış Kültürel İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Li Liyan yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki karşılıklı kültür yıllarının çok verimli geçtiğine dikkat çekti.Çinli sanatçılar tarafından İstanbul’da düzenlenen “Dunhuang’ın Renkleri: İpek Yolu’na Açılan Büyülü Kapı” adlı sergiye karşılık olarak, Pekin’de Türk Görsel Sanatlar Sergisi’nin açıldığını ifade eden Li, “2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı kapsamında, Türkiye’nin 40 kentinde Dunhuang’ın Renkleri sergisinin de aralarında bulunduğu 400’ün üzerinde kültürel etkinlik yapıldı ve bu etkinliklere 300 bin Türk seyirci katıldı” diye konuştu.Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Merkez Güzel Sanatlar Akademisi ortaklığıyla düzenlenen sergi, şubat ayının ortasına dek açık kalacak.Çinli ve Türk akademisyenler, ayrıca etkinliğe ek olarak, iki ülke arasındaki kültürel ilişkiler konusunda bir seminer gerçekleştirecek.

CENK ÖZKÖMÜR

PEKİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Çağdaş Sanat Eserleri Çin'de Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement