Türk Dünyası Çocukları Oyun Şenliğinde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Türk Dünyası Çocukları Oyun Şenliğinde Buluştu

Türk Dünyası Çocukları Oyun Şenliğinde Buluştu

Eskişehir'de, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının organize ettiği, Türk Dünyası Çocuk Oyunları Şenliği başladı.

29.05.2013 16:41  Güncelleme: 16:50

Eskişehir'de, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından organize edilen 'Türk Dünyası Çocuk Oyunları Şenliği' başladı.

Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Vali Sami Sönmez Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen şenlikte Altay Cumhuriyeti, Azerbaycan, Başkurdistan, Bosna Hersek, Gagauz, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım ve Tataristan'dan gelen yaklaşık 120 çocuk, yüzlerce yıldır süre gelen '5 Taş', '9 Taş', 'Çelik Çomak', '7 Kiremit', 'Yakan Top', 'Aşık' oyunlarını oynadılar. Farklı ülkelerin çocuklarının karşı karşıya geldikleri oyunlarda, '7 kiremitte' Kazakistan, Kırım, Tataristan ve Kırgızistan; 'yakan top' oyununda ise Türkiye, Bosna Hersek, Kırgızistan ve Başkurdistan çocukları galip gelerek dörtlü finallere kaldılar.

Şenliğin açılış törenine Vali Yardımcısı ve 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Azmi Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Şaban Çobanoğlu, şehir protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Müsabakalar gün boyu devam ederken, 11 ülkeden finale kalan öğrencilerin 30 Mayıs günü Sazova Bilim ve Kültür Parkı Amfi Tiyatro'da karşı karşıya gelmelerinin ardından şenliğin kapanış töreni gerçekleşecek.

Kapanış töreninde 11 ülkenin çocuklarına madalya, sertifika ve hediyeleri takdim edilecek. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Dünyası Çocukları Oyun Şenliğinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement