Türkkoder'den yapılan açıklamada ise "Türkiye ve Güney Kore arasındaki kökleri eskiye dayanan, tarihi bağlarla kuvvetlenmiş olan ilişkilerin son yıllarda ekonomik ve ticari anlamda da güçlendiği görülmektedir."
"İmzalanan geniş çaplı ticaret ve gümrük antlaşmaları, ortak projeler, kültürel etkinlikler ve öğrenci değişim programları ile giderek büyüyen bir ilişkiler ağı önümüze serilmektedir.
Bu ilişkilerin sağlıklı temellerde ilerlemesi, sivil toplum kuruluşlarının da güçlendirilmesi ile olacaktır. Bu amaçla 17 Temmuz 2014 tarihinde"Türkiye Kore Ticari Kültürel ve Ekonomik İlişkileri Geliştirme Derneği"kuruluş işlemlerine başlamış ve bünyesinde Kore Cumhuriyeti Büyükelçilik Müsteşarı Sayın Dong Woo CHO ve Hankuk Yabancı Diller Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda"Orhan PAMUK"eserlerini Korece'ye kazandıran Sayın Nana LEE de derneğin kurucu üyesi olmuşlardır." denildi
Son Dakika › Güncel › Türk – Güney Kore İlişkilerine Yeni Soluk! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.