Türk Karaciğer Vakfı Kurucusu Gürakar Vefat Etti - Son Dakika
Güncel

Türk Karaciğer Vakfı Kurucusu Gürakar Vefat Etti

Türk Karaciğer Vakfı Kurucusu Gürakar Vefat Etti

Türkiye'de karaciğer bilim dalının yerleşmesinde önemli rol oynayan Türk Karaciğer Vakfı Kurucusu Prof. Dr. Muzaffer Gürakar, yarın toprağa verilecek.

21.02.2014 14:00  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Karaciğer Vakfı kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Gürakar, vefat etti.

Vakıftan yapılan açıklamada; Türkiye'de karaciğer bilim dalının yerleşmesinde önemli rol oynayan ve karaciğerle ilgili çok sayıda ulusal, uluslararası sivil toplum kuruluşunda kurucu üyesi olan Prof. Dr. Gürakar'ın yaşamını yitirdiği bildirildi.

Gürakar'ın cenazesi yarın Levent Camisi'de öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 1926 yılında dünyaya gelen Gürakar, 1952 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1957'de uzman, 1964'de doçent, 1970'de profesör oan Gürakar, hepatoloji bilim dalını da 1970'de kurarak 1993'de emekli olana kadar başkanlığını yürüttü.

İhtisası için Köln Tıp Fakültesi'ne giden ve ve çalışma alanı olarak karaciğeri seçen Gürakar, dönüşünde İstanbul Tıp Fakültesi'nde çalışmaya başladı. Gürakar, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin kurulmasından sonra buraya geçti. Almanya ile güçlü ilişkiler içinde olması dolayısıyla 5 gastroskopi aracını 1980'de üniversiteye bağış olarak alan Gürakar, İstanbul'da ilk ultrasonu da fakülteye bağış olarak sağlayan ve asistanlar için ilk ultrason kurslarını düzenleyen hoca olarak tanınıyor.

Binlerce öğrenci, yüzlerce asistan yetiştiren, karaciğer, hepatit, karaciğer yağlanması üzerine çok sayıda makalesi ve kitabı bulunan Prof. Dr. Gürakar, emekli olduktan sonra dernek ve vakıf çalışmalarına ağırlık verdi. Evli ve 2 çocuk babası olan Prof. Dr. Muzaffer Gürakar vasiyetinde "Cenazeme çiçek gönderilmesin, Türk Karaciğer Vakfı ve eğitim vakıflarına bağış yapılsın" demişti.

Bağış yapmak isteyenler için Türk Karaciğer Vakfı  hesap bilgileri şöyle:

Ziraat Bankası – Şişli Şb. : TL - 33372651 –  5002/ (IBAN: TR820001000484333726515002) - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Karaciğer Vakfı Kurucusu Gürakar Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement