Türk Kızılayı, Nusaybin, İdil, Silopi ve Şırnak istikametinden Cizre kent merkezine gelmeye çalışırken yolda kalan yurttaşlara bin adet kumanya ve bin adet battaniye dağıtacak.
Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, gün boyu aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Nusaybin, İdil, Silopi ve Şırnak istikametinden Cizre kent merkezine gelmeye çalışan ve Cizre üzerinden Irak'a gitmek isteyen çok sayıda aracın yolda mahsur kaldığı hatırlatıldı. Mahsur kalan araçları kurtarmak için Cizre Kaymakamlığı'na bağlı ekiplerin ve jandarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
"Nusaybin-Cizre karayolunda vatandaşların araçlarında mahsur kaldığı bilgisini alan Türk Kızılayı ise uzman afet ekiplerini müdahale faaliyetlerini yürütmek üzere bölgeye yönlendirdi. Bölgeye hızla hareket eden ekip, içerisinde ekmek, helva, su ve benzeri gıda malzemelerinin bulunduğu bin adet kumanya ve bin battaniyeyi araçlarında mahsur kalanlara vatandaşlara dağıtacak. Bunun yanı sıra Şırnak Şubesi'nden bir Kızılay ekibi de beraberlerindeki 100 kişilik kumanya ile bölgeye ulaşmak için yola çıktı."
Son Dakika › Güncel › Türk Kızılayı'ndan Şırnak'ta Yolda Mahsur Kalanlara Kumanya ve Battaniye - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.