Türk Ocağı'ndan Demokratikleşme Paketi Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Türk Ocağı'ndan Demokratikleşme Paketi Değerlendirmesi

Türk Ocağı\'ndan Demokratikleşme Paketi Değerlendirmesi

İzmir Türk Ocağı Başkanı Profesör Doktor Recep Kök, andımızın kaldırılmasına ve özel okullarda Kürtçe eğitime tepki gösterirken, demokratikleşme paketindeki bazı maddeleri doğru bulduğunu belirtti.

12.10.2013 15:11

İzmir Türk Ocağı Başkanı Profesör Doktor Recep Kök, andımızın kaldırılmasına ve özel okullarda Kürtçe eğitime tepki gösterirken, demokratikleşme paketindeki bazı maddeleri doğru bulduğunu belirtti.

İzmir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Recep Kök, ocak yöneticileriyle Yenice Lokantası'nda bir araya gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Andımızın kaldırılması ve Kürtçe eğitim gibi uygulamaları eleştiren Kök, paketin milli bütünlüğe ve milli iradenin tarihsel sürecine zarar verecek öğeler barındırdığını belirtti.

"KÜRTLER ETNİK DİL TUZAĞINDA TOPYEKÜN CEHALETE SÜRÜKLENECEKLER"

Paketin etnik temelde ayrı okullaşmanın önünü açacak düzenlemeler barındırdığını kaydeden İzmir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Recep Kök, "Bu pakette yapılan düzenlemeler sonucunda Türk milletinin bir parçası olan insanlarımız, özel okul maliyetine sürüklenerek üniversal eğitimden daha etkin pay almaktan yoksun bırakılacaklar, etnik dil tuzağında topyekün milli cehalete sürüklenecek ve toplumsal refahtan daha az pay alacaklardır" dedi.

"ÇADIR DEVLETİ GİBİ TÜRKLÜĞÜ ETNİK AYRIMCILIĞA SÜRÜKLEYECEK GAFLET İÇERİSİNDELER"

Okullarda okunan andımız uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili eleştirilerde bulunan Kök, "Yeni nesillere milli kimliği benimsetmek, mili ruhu harekete geçirmek amacıyla eğitim sisteminde yer verilmiş andımız gibi uygulamaların hedef tahtasına yerleştirilmesi, yeni soru işaretlerini beraberinde getirmiştir. Bu uygulamaların ardından bebek katili dediğimiz, cahilliğin temsilcisi olan Öcalan'la yapılan müzakerelerde taviz söz konusu olabilir. Çadır devleti gibi Türklüğü etnik ayrımcılığa sürükleyecek gaflet içerisinde olmamak gerekiyor" diye konuştu.

BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİM NEDEN EĞİTİM HAKKINDAN MAHRUM BIRAKILSIN

Pakette yer alan parti içi demokratikleşmeye işlerlik kazandıracak düzenlemelerin doğru olduğunu belirten Kök, başörtü konusuyla ilgili olarak da, "Aynı zamanda bir eğitimci olarak eğer izin veriliyorsa, başörtülü öğrencim neden eğitim hakkından mahrum bırakılsın" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Ocağı'ndan Demokratikleşme Paketi Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement