Türk Pilotları Başbakan Erdoğan Karşıladı - Son Dakika
Güncel

Türk Pilotları Başbakan Erdoğan Karşıladı

Türk Pilotları Başbakan Erdoğan Karşıladı

Lübnan'da kaçırılan ve 71 gün sonra serbest kalan pilotları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karşıladı.

19.10.2013 22:27  Güncelleme: 09:06

Beyrut’ta kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca 71 gün sonra Türkiye'ye getirildi. Pilotları taşıyan uçak gece yarısı Atatürk Havalimanı'na indi. Yurda dönen Türk pilotlar Murat Akpınar ile Murat Ağca'yı, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karşıladı.

BAŞBAKAN KARŞILADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat karşılayacağı Murat Ağca ve Murat Akpınar 71 günlük esaretin ardından yurda giriş yaptı. Başbakan Erdoğan, uçağın iniş yaptığı devlet konuk evinin önünde aileleriyle birlikte İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile karşıladı. 

SEVGİ SELİ OLDU

Uçaktan pilotların inmesi ile hava alanı bir anda sevgi seline dönerken pilotlar aileleriyle hasret giderdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan pilotlarla ilk görüşmesinden sonra uçağa binerek personel ile görüştü. Erdoğan pilotlarımızı getiren Katar jetinin pilotlarına teşekkür etti.

71 GÜNLÜK ESARET BİTTİ

Beyrut'ta kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca 71 günün ardından serbest kaldı. Anadolu Ajansı pilotların Lübnan emniyetine teslim edildiğini bildirdi.

ÖZEL UÇAKLA GELDİLER

Türk pilotları taşıyan helikopter, Riyak Askeri Havaalanı'ndan Beyrut'taki Refik Hariri Havaalanı'na ulaştı. Ardından beklenen açıklama geldi ve pilotların Türk yetkililere teslim edildiği açıklandı. Lübnan'da serbest bırakılan Türk pilotlar, özel uçakla Türkiye'ye hareket etti. Pilotları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karşıladı.

ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞTULAR

71 gün önce Lübnanlı bir örgüt tarafından kaçırılan ve Suriye'de tutsak olarak tutulan 9 Lübnanlı vatandaşın özgürlüğüne kavuşması şartıyla serbest bırakılacağı açıklanan pilotlarımız diplomatik çalışmalar sonucunda serbest kalan pilotlarımız kısa süre sonra yurda giriş yaptı.

BAYRAMLARINI KUTLADI

Başbakan Erdoğan, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlardan Murat Akpınar'ın eşi Dilek Akpınar'ı arayarak bayramını kutlamıştı.

METANETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Lübnan'da kaçırılan Türkpilotlardan Murat Akpınar'ın İzmir'de bayram tatilini geçiren eşi DilekAkpınar'ı aradı. Edinilen bilgiye göre, Dilek Akpınar'ın Kurban Bayramı'nı kutlayanBaşbakan Erdoğan, "En kısa sürede pilotlara ulaşacağız. Hayırlı, mutlu sona çokyakınız her an netice alabiliriz" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, ayrıca aileye metanetlerinden dolayı teşekkür etmişti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türk Pilotları Başbakan Erdoğan Karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement