Türk Sineması Paris Film Festivali'nde - Son Dakika
Güncel

Türk Sineması Paris Film Festivali'nde

Türk Sineması Paris Film Festivali\'nde

29 Haziran ve 10 Temmuz tarihleri arasında yapılan Paris Film Festivali, onuncu yılına girdi.

03.07.2012 02:40  Güncelleme: 08:47

29 Haziran ve 10 Temmuz tarihleri arasında yapılan Paris Film Festivali, Onuncu yılına girdi. Festivalin açılış gecesi Paris Türkiye Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin Limelight'de verdiği bir kokteylle yapıldı. Birçok etkinliğin yar alacağı festivalde, dünyanın dört bir yanından katılan uzun metrajlı 8 sinema filminin yanı sıra, Türk yönetmen Emin Alper'in 'Tepenin Ardı' adlı filmi de yer alıyor.

Gecede konuşan Paris kültür Müşaviri Kalbiye Noyan, Türk sinemasının uluslararası platformlarda kazandığı başarıları, alınan ödülleri hatırlatırken, 2011 yılında Türkiye ulusal filmlerin pazardaki payları %50,17'ye ulaştığını belirtti.

Noyan, "Bu oran Avrupa'nın en yüksek iç pazar payı oranı olarak karşımıza çıkıyor. 2011 yılında 56 uzun metrajlı film projesi Türkiye Kültür veTurizm Bakanlığı'nın desteğiyle hayata geçti. Ayrıca birçok yabancı prodüksiyonun çekimi için de Türkiye tercih edilmektedir. Bizim için bu festivalin ayrı bir önemi var. Türk yönetmen Emin Alper'in Beyond 'The Hill' filmi festivalin yarışma filmleri arasında. Son yıllarda sinemamızın başarıları dikkate alındığında sinemamızın tanıtımı, sinema aracılığı ile ülkemizin tanıtımı için böylesine prestijli bir festivalin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sinema bir ülkenin tanıtımında çok önemli rol oynayan başlıca sanatlardan biri haline geldi. Ülkemizin kültürel ve turistik değerlerinin tanıtılmasında sinemanın rolünün devam etmesine ve bu tür organizasyonlara katkı sağlayarak yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Tepenin Ardı filminin oyuncusu Berk Arkman ise filmle ilgili güzel tepkiler aldığını belirtirken, "Yönetmenimiz Emin Alper burada değil. Enis Köstepen Prag'da başka bir film festivalinde. Festivalin konuğu olayım istedim. Tepenin ardı dünya premiyerini Berlin'de yaptı. İstanbul Film festivali ve Traybekaya gitti.Şimdi Paris'teyiz.Bir hafta sonra Sarayevo Saraybosnaya geçeceğiz orada da yarışmalı bölümdeyiz. Gelen maillere göre daha bir çok festival gezeceğiz. Filmle ilgili güzel tepkiler alıyoruz. Berlinden bir iki ödül aldık. Güzel oldu. Çıkan yazıları okumaya çalışıyorum, takip ediyoruz. Kötü eleştiriler de olabiliyor ama genelde iyi eleştiriler var. Paris'te gösteri olmadığı için birşey diyemiyorum. Ben de merak ediyorum. Festivallerde şehirleri gezdikçe tepkiler nasıl dikkat ediyorum. Berlin'de çok başka, New York'ta başka karşılandı. Paris'te nasıl karşılayacaklar merak ediyorum. Burdan Saraybosna'ya geçeceğim orada ne olacak onu bilmiyorum. Tepkileri izlemek zevkli" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Sineması Paris Film Festivali'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement