Türk ve Alman Tıp Öğrencileri Münih'te Buluştu - Son Dakika
Güncel

Türk ve Alman Tıp Öğrencileri Münih'te Buluştu

Türk ve Alman Tıp Öğrencileri Münih\'te Buluştu

Münih Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından kurulan Erich Frank Topluluğu'nun düzenlediği etkinlikte, öğrenciler karşılıklı olarak Türkiye ve Almanya'daki hastanelerde yaşadıkları ilginç olayları ve gözlemlerini paylaştılar.

13.04.2014 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Münih Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından kurulan Erich Frank Topluluğu'nun düzenlediği etkinlikte, öğrenciler karşılıklı olarak Türkiye ve Almanya'daki hastanelerde yaşadıkları ilginç olayları ve gözlemlerini paylaştılar. Etkinliğin amacı, Almanya'da Nasyonal Sosyalizm döneminin baskı rejiminden kaçarak İstanbul Tıp Fakültesi'nde görev yapan ve çok sayıda öğrenci yetiştiren tıp profesörü Erich Frank'ın adını yaşatmak ve Türkiye ile tıp alanındaki ilişkileri geliştirmek.

GÖZLEMLERİNİ ANLATTILAR

Münih Üniversite Kliniği'nin amfisinde yapılan toplantıda, Prof. Dr. Adrian Danek, Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Oduncu ve İstanbul Çapa Tıpa Fakültesi'nden Prof. Dr. Yağız Uresin konuşma yaptı. Münih'ten İstanbul'daki Tıp Fakültelerine staja giden tıp öğrencileri Rahel Bauer, Duygu Büyükerzurumlu, Funda Cav, Angelika Pottmeyer, Alina Potzka, Anna Remld, Karola Schmid, Ayşe Tanyeri ve Antonia Walther, Türkiye gözlemlerini anlattılar. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Gamze Demir, Burak Duymaz, Özlem Kaleoğlu, Rasimcan Meral, Meriç Vatansever ve Cenk Ünverdi de Münih gözlemlerini paylaştılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk ve Alman Tıp Öğrencileri Münih'te Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement