"Turkcell Teknoloji Zirvesi" - Son Dakika
Güncel

"Turkcell Teknoloji Zirvesi"

"Turkcell Teknoloji Zirvesi"

Microsoft Başkan Yardımcısı Arciniega: "Geleceğin başarılı şirketleri bugün doğru teknolojileri seçenler olacak"

12.11.2013 14:58

Microsoft Başkan Yardımcısı Alberto Arciniega, teknolojik dönüşüma ayak uydurmanın şirketler için önemine işaret ederek, "Geleceğin başarılı şirketleri bugün doğru teknolojileri seçenler olacak" dedi.

"Turkcell Teknoloji Zirvesi"nde konuşan Arciniega, insanların işlerini yaparken daha tutkulu olması ve değişime karşı kendilerini ayarlaması gerektiğini ifade ederek, teknolojinin bütün şirketler için son derece önemli bir anahtar olduğunu, Turkcell'in, Türkiye'deki teknoloji gücünü şekillendirmede lider olduğunu söyledi.

Geleceğin başarılı şirketlerinin bugün doğru teknolojileri seçenler olacağının altını çizen Arciniega, "Geleceğin şirketlerini şekillendiren mega trendler mobil iletişim, sosyal ağlar, büyük data analizi ve bulut bilişim olacak. İşte bu noktada bugün şirketiniz için yaptığınız teknoloji seçimleriniz, gelecekte ne olacağınız noktasında anahtar bir öneme sahip" diye konuştu.

Arciniega, "Geleceğin şirketlerini şekillendiren mega trendler mobil iletişim, sosyal ağlar, büyük data analizi ve bulut bilişim olacak. İşte bu noktada bugün şirketiniz için yaptığınız teknoloji seçimleriniz, gelecekte ne olacağınız noktasında anahtar bir öneme sahip" değerlendirmesinde bulundu.

2016 yılında 1 milyar küresel müşterinin akıllı cihazlara sahip olacağı öngörüsünde bulunan Arciniega şunları anlattı:

"2016 yılında 2,5 milyara ulaşan internet kullanıcısından sadece bir tık uzakta olacaksınız. Bu kadar sayıda tablet, akıllı telefon herkes için belirleyici bir rol oynayacak. Günümüzde rekabet çok kızıştı. Teknoloji sayesinde küresel ölçekte yarışabiliyoruz.

Dünyadaki önemli sektörlerde çoğu başarılı şirket, teknoloji ve inovasyona öncelik vererek, her zaman bir adım önde olup, bu sayede yapmak istediklerini başarıyor.

Teknoloji her şeyi değiştiriyor. İş dünyasındaki müthiş dinamizm, tüm şirketler için önemli mücadele alanı yaratıyor. Dijitalleşme ile birlikte müşteriler bilgiye çok kolay ulaşıyor ve birbirleriyle müthiş bir iletişim içindeler."

Arciniega, artık sosyal bir dünyada yaşandığına atıfta bulunarak, "Biz herkesin mevcut teknolojiyi en iyi şekilde kullanabileceği bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

-"Zirvede teknolojik dönüşüm mercek altına alınıyor"

Turkcell Kurumsal Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, zirve çerçevesinde 4 yıl önce 23 konuşmacı, 800 katılımcı ile yola çıkmıştıklarını hatırlatarak, bugün 200 fikir önderinin 100'ü aşan oturumda 2 gün boyunca buluşturduklarını dile getirdi.

Etkinlikte, yaklaşık 10 bin kişi ile Turkcell'in "İş'Te Teknoloji Hamlesi" vizyonuna paralel olarak teknolojik dönüşümü mercek altına alacaklarına değinen Kocabaş, "Zirvede en yeni teknolojiler tartışılacak. Turkcell olarak farklı ölçeklerdeki ve farklı ihtiyaçlara sahip yaklaşık 520 bin şirkete hizmet veriyoruz. Perakendeden sağlığa, enerjiden lojistiğe ekonomik sistem içinde var olan tüm sektörler için teknolojik çözümler sunuyoruz. Turkcell'li şirketler için en kaliteli iletişim olanaklarını sunmanın yanı sıra iyi bir iş ortağıyız. Birlikten kuvvet doğar, bizimle çalışmayı tercih eden şirketleri teknolojik dönüşümün yolunda bir adım öne taşımayı, başarı yolunda basamakları birlikte tırmanmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Zirve kapsamında Turkcell Makineler Arası İletişim (m2m) Ürünleri Müdürü Dündar Özdemir şirketin m2m çalışmalarına, Turkcell Kurumsal Stratejik Pazarlama Müdürü Orçun Murat Özalp da bulut bilişim çalışmalarına ilişkin katılımcıları bilgilendirdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Turkcell Teknoloji Zirvesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement