Türkel: "Copu ve Gazı Yiyen Biz, Mahkemeye Çıkarılan da Biziz" - Son Dakika
Güncel

Türkel: "Copu ve Gazı Yiyen Biz, Mahkemeye Çıkarılan da Biziz"

Türkel: "Copu ve Gazı Yiyen Biz, Mahkemeye Çıkarılan da Biziz"

Yalova'da Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Yalova Bağımsız Milletvekili Adayı Yaşar Okuyan'ı ziyaret etti.

02.06.2011 16:21

Yalova'da Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Yalova Bağımsız Milletvekili Adayı Yaşar Okuyan'ı ziyaret etti. Genel Başkan Türkel, Tekel işçilerinin mahkemeye çıkarılacağını belirterek, 'Copu yiyen biz, gazı yiyen biz, şimdi de mahkemeye çıkarılacağız. Bizim yerimize orada devletin güvenlik güçlerinin, kolluk kuvvetlerinin, bakanının, valisinin, emniyet müdürünün ve bu konuda talimat veren herkesin yargılanması gerekirdi" dedi.

Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Yalova Bağımsız Milletvekili Adayı Yaşar Okuyan'ı Yalı Caddesi'ndeki seçim ofisinde ziyaret etti. Burada Okuyan tarafından karşılanan Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel ve beraberindeki heyet, Okuyan'la bir süre sohbet etti. Ardından bir basın açıklaması yapan Okuyan ve Türkel, Tekel işçilerinin durumuna değindi. Yaşar Okuyan'a tam destek verdiklerini söyleyen Türkel, 'Yaşar Okuyan'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı süresince sendikamızla çok sıkı ilişkileri oldu. Sadece bununla kalmayan bakanımız Tekel işçilerinin haklı mücadelesi süresince de kâh çadırlarımızda, kâh ziyaretlerimizde hep yanımızda yer aldı. Biz de şimdi bakanımızın bu mücadelesinde yanında olacak, gerek sendika ve gerekse ildeki üyelerimizle kendisini destekleyeceğizö dedi.

'TALİMAT VEREN HERKESİN YARGILANMASI GEREKİR"

Yaptığı açıklamada Tekel işçilerinin mahkemeye çıkarılacağını ve sendikaların yok edilmek için devletin seferber edildiğini söyleyen Türkel, 'Sayın başbakanın 12 Eylül 'de yapılan refarandum öncesi yaptığı konuşmalar hala tazeliğini koruyor. Başbakanın o günlerde Türk halkına, sendikalar için söylediği her şey bize göre doğru değildi. 'Yalan söyledi' demeyi içime sindiremiyorum. Ülkenin başbakanı ama, doğruları söylemedi. Ülkenin var olan sendikalarının üyeleri bile 12 Eylül'den bu yana kayboldu gitti. Anayasada yapılan bir kişinin birden fazla sendikaya üye olması gibi ortaya atılan tezin alt yapısı ve iç hukukuna göre düzenleme yapmadan hiçbir anlamı yoktu. Öyle birden fazla sendikaya nasıl üye olacaksınız. Şunu kabul etmek gerek. 9 yıldır AKP iktidarına baktığımızda başbakanın söyledikleriyle uygulamada yaşadıklarımız çok farklı.

Değil bir kişinin birden fazla sendikaya üye olmasını, bizim örgütümüze, Tekel'de ve Çaykur'da hükümetin yaptığı saldırılar ortada. Tekel işçilerinin kendi hukukunu korumak için Ankara'ya gelip eylem ortaya koymak istediklerinde cop yediler, havuza döküldüler, gazlarla karşı karşıya kaldılar. O yetmedi şimdi mahkeme huzuruna çıkarılıyoruz. Yarın da ilk duruşması var. Bu, Allah selametlik versin Demirel'in söylemiyle 'Abeste iştigal'den bir şey değil. Bu kamuyu aldatmaca, siyaset ve devlet adamına yakışmayacak bir üsluptur. Aslında biz yargılanmayacağız, bizim yerimize orada devletin güvenlik güçlerinin, kolluk kuvvetlerinin, bakanının, valisinin, emniyet müdürünün ve bu konuda talimat veren herkesin yargılanması gerekirdi. Biz çünkü mağdurduk. Gariptir copu yiyen biz, gazı yiyen biz ama mahkeme önüne çıkarılmak istenen de biz. İşte başbakanın ne kadar gerçekçi olduğunu yaşanan şeyler ortaya koyuyor. Biz sendikalar olarak AKP iktidarı döneminde, yandaş sendikalar dışında AKP gibi düşünmeyen sivil toplum örgütleri ve sendikaların üzerine adeta devletin tüm imkânlarını seferber etmiş durumdalar onları yok etmek, onları susturmak için. Sayın başbakanın söyledikleriyle, ülkeyi yönetirken uyguladıkları arasında çok büyük tezatlıklar varö diye konuştu.

Açıklamanın ardından Yaşar Okuyan ise Türkiye'de gerçek sendikacılık anlamında ayakta durmayı başaran birkaç sendikadan birisi olan Türkgıda-İş Sendikasının desteğini önemsediğini vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkel: 'Copu ve Gazı Yiyen Biz, Mahkemeye Çıkarılan da Biziz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement