Türkiye'de Yaşayan Suriyeli Bilim Adamı Amerika'ya Gitti - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de Yaşayan Suriyeli Bilim Adamı Amerika'ya Gitti

ABD Başkanı Barack Obama'nın ülkesine gelmesi için destek verdiği ve aktör Edward Norton'ın yardım kampanyası başlattığı Suriyeli bilim insanı Türkiye'den ayrılarak Detroit'e gitti.

18.12.2015 19:12  Güncelleme: 19:15

Suriye'den çocuklarıyla birlikte Türkiye'ye mülteci olarak gelen ve çok zor koşullar altında yaşamını sürdürmeye çalışan 54 yaşındaki Refaai Hamo'nun hikâyesi ilk olarak geçen hafta 'Humans of New York' (HONY) adlı blog'da yer aldı.

EŞİNİ VE KIZLARINI KAYBETTİ

Eşinin ve kızının da aralarında bulunduğu yedi akrabasını bir füze saldırısı sonucu yitiren, akabinde de mide kanseri olan bilim adamının yaşadıkları kısa süre içinde sosyal medyada yayıldı.

OBAMA SAHİP ÇIKTI

Duruma ABD Başkanı Barack Obama da kayıtsız kalmamış ve HONY'nin Facebook sayfasında şu mesajı paylaşmıştı: "Bir eş ve bir baba olarak yaşadığınız kayıplarınızı hayal dahi edemiyorum. Siz ve aileniz bir ilham kaynağısınız. Michigan'ın muhteşem insanlarının sizi şefkat ve hak ettiğiniz destekle kucaklayacağını biliyorum. Hâlâ fark yaratabilirsiniz. Ve hayallerinizin peşine burada düşeceğiniz için gurur duyuyoruz. Yeni evinize hoş geldiniz. Siz Amerika'yı büyük yapan şeyin bir parçasısınız."

ÜNLÜ AKTÖR DESTEK VERDİ

HONY'nin Facebook hesabından paylaşılan hikâyenin kendisini gözyaşlarına boğduğunu söyleyen ABD'li ünlü aktör Edward Norton da bir yardım kampanyası başlatarak Hamo'ya destek vermişti.

AMERİKA'YA GİTTİ

Hamo ve dört çocuğu ile yerleşecekleri Oakland kentine gitmek üzere, bugün Detroit Metropolitan Havaalimanı'na indi.

Türkiye\'de Yaşayan Suriyeli Bilim Adamı Amerika\'ya Gitti

Son Dakika Güncel Türkiye'de Yaşayan Suriyeli Bilim Adamı Amerika'ya Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • yerlipiclere: Chp ye kapak olsun 6 22 Yanıtla
  • amedli: bu ülkenin kendi ülkesindeki bilim adamalarına saygısı yok suriyeli ye nasıl olsun... bir öğretmen atanmak için yıllarca okula gider ygs teog yds ygs oss kpss ve mülakata girmesi gerekirken bir millet vekili olmak için ise sadece ilk okul diploması yeterli.. işte biz böyle bir ülkeyiz :) 2 2 Yanıtla
  • CELİL MECİT: İNANILIR GEBİ DEĞİL AMERİKANIN BUNU FARK ETMESİ NE ACAYİP İŞ DEMİ ÜLKEMİZDE YAŞAMAKTA OLAN EN AZ BU SADECE RESMİ RAKAMLAR YANİ İKAMETLE KALANLAR 3 MİLYON OLDUĞU SÖYLENİR KAÇAK KALANLAR BİR BAŞKA KONU AMERİKADA MADEMKİ VİCDAN VAR BUNLARI VE AVRUPA ÜLKELERİNDE YOLLARDA EZİLEN VE REZALET ÇEKEN MÜLTECİLERİ GÖRSÜN ONLARA DESTEK VERSİN BU SADECE REKLAM VE GÖSTERİŞ BUNLARA KANIP ÜLKENİZİ KÜÇÜK DÜŞÜRMEYİN BİZ BÜYÜK BİR DEVLETİZ ŞUAN EŞİMİZ YOK BUNU FARK ETTİLER ELİNDEN GELENİ YAPIP YIPRATMAYA ÇALIŞIYOR 1 0 Yanıtla
  • RTE: suriyelileri birda istemeyen odunlar bu habere yorum yapmayin 0 0 Yanıtla
  • çuk: beni de alsın..terorist değilim 0 0 Yanıtla

Advertisement