Türkiye-Irak Mobilya İşbirliği Gelişiyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Türkiye-Irak Mobilya İşbirliği Gelişiyor

17.02.2025 03:16

Türkiye ve Irak'tan mobilya temsilcileri, yeni işbirlikleri için Bağdat'ta toplandı.

Türkiye ve Irak'tan mobilya firmalarının temsilcileri, Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir otelde düzenlenen Mobilya Sektöründe Yeni Ufuklar Buluşması'nda bir araya gelerek yeni işbirliği olanaklarını görüştü.

Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Gürle, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak'a mobilya ihracatında ikinci sırada yer aldıklarını belirterek, birinciliği hedeflediklerini bildirdi.

Türkiye'nin dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olduğunu belirten Gürle, amaçlarının ihracatta ilk on ve mobilyada da ilk beş ekonomi arasına girmek olduğunu dile getirdi.

Iraklı mobilya sektörü danışmanı Cafer el-Hamdani de mobilya sektörünün önemli olduğunu ve çok sayıda şirketin bu alanda iş yaptığını ifade etti.

Irak'ta yaklaşık 120 firmanın Türkiye'den mobilya ithal ettiğini belirten Hamdani, bu tür buluşmaların çok iyi değerlendirilmesini istedi.

2024 yılında Türkiye'nin Irak'a yaptığı toplam ticaret hacminin 13 milyar doları aştığını ve ikili ticaret hacminin 17,5 milyar doları geçtiğini vurgulayan Ticaret Bakanlığı Bağdat Müşaviri Abdullah Fatih Çelenk ise bakanlık olarak amaçlarının ikili ticaretin hacmini istikrarlı şekilde geliştirmek olduğunu aktardı.

Çelenk, Türk mobilya sektörünün 2024 yılında 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptığına ve Irak'ın da bu alanda önemli ihracat pazarlarından biri olduğuna dikkati çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-Irak Mobilya İşbirliği Gelişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement