Türkiye Kamu-Sen 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kamu-Sen 5. Olağan Genel Kurulu

Türkiye Kamu-Sen 5. Olağan Genel Kurulu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: "Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine yeniden getirilen MİT Kanunu bütün özgürlükleri ve hakları ortadan kaldırıcı düzenlemeler içermektedir" Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Koncuk: "Sendikaları kendisine köle yapmak isteyen iktidarlara, kamu çalışanlarını kendisine.

12.04.2014 15:11

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine yeniden getirilen MİT Kanunu bütün özgürlükleri ve hakları ortadan kaldırıcı düzenlemeler içermektedir" dedi.

Akkaya, Türkiye Kamu-Sen 5. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un açılış konuşmasında "hesap vermek için buradayız" dediğini anımsatarak, gerçek demokrasinin en güzel yanının hesap verebilirlik olduğunu belirtti.

Hükümetin icraatlarını eleştiren Akkaya, "Geçtiğimiz iki gün içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine yeniden getirilen MİT Kanunu bütün özgürlükleri ve hakları ortadan kaldırıcı düzenlemeler içermektedir. MİT Yasası ile yargılanamaz ajanlar ordusu ortaya çıkarmaktadır" diye konuştu.

Yerel seçimlere de değinen Akkaya, dünyadaki hiçbir demokratik ülkede oy kullananların ve milletvekillerin oyunu kullandıktan sonra 'oyum çalınmasın' diye gece yarılarına sandıklarda beklemediğini söyledi.

Türkiye'de 20 milyonu aşkın kişinin yoksul ve muhtaç durumda olduğunu ve sosyal yardım aldığını öne süren Akkaya, bu kadar adaletsizliğe, yoksulluğa ve anti demokratik uygulamalara rağmen AK Parti'nin neden bu kadar oy aldığının sorulabileceğini, bunun ülkenin üretmeyen bir ülke olmasından kaynaklandığını savundu.

"AKP oy ver yardım al anlayışıyla sadaka toplumu yaratmıştır" diyen Akkaya bunun sorumlusunun sadece siyasi iktidar olmadığını, muhalefetin, STK'ların, meslek odaların da sorumluğu bulunduğunu ileri sürdü. Akkaya, birleşmeden, dayanışmadan bu adaletsizliğe karşı bir kazanım elde etmemin  mümkün olmayacağını söyledi.

-"Hesap vermek için"

Türkiye Kamu -Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise hesap vermek için bir araya geldiklerini belirterek, "Sendikaları kendisine köle yapmak isteyen iktidarlara, kamu çalışanlarını kendisine tehditle üye yapan sendikalara ve yandaşlara rağmen onurlu mücadelemize hız kesmeden devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

Paralel yapı tartışmalarına değinen Koncuk, "Paralel devlet arayanlar en büyük paralel yapılanmanın KCK olduğunu nasıl görmezler. En büyük paralel yapılanmanın memurlarımızın içine sızdırılan yandaş sendikalar olduğunu nasıl bilmezler" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya da Hükümetin kamu çalışanlarının sorunlarını çözmek gibi bir derdinin olmadığını iddia etti. AK Parti'nin "siyasi istikrar bozulursa, ekonomik istikrar bozulur" dediğini belirten Kaya, İstanbul merkezli operasyonun AK Parti'nin asıl kendi ekonomilerinin bozulmasından korktuğunu ortaya koyduğunu öne sürdü.

Genel Kurula, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan da katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Kamu-Sen 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement