Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası Başladı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası Başladı

Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası Başladı

02 - 05 Eylül 2013 tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilecek olan Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonasının resmi açılış töreni gerçekleştirildi.

04.09.2013 23:51

03 Eylül 2013 Salı günü gerçekleştirilen açılış törenine; Vali Murat Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Ankara Bölge İdaresi Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin Şahin, Karaman Belediyesi Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal Çokdinç, daire müdürleri, sporcular ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkan Yrd. Doç. Dr. Metin Şahin yaptı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Karaman Milletvekili Lütfi Elvan'ın konuşmasının ardından Vali Murat Koca yaptığı konuşmasında; "Karaman'da taekwondo branşında ilk kez bu büyüklükte bir organizasyon yapılmaktadır. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duymaktayız. Siz değerli konuklarımızın turnuva boyunca ilimizden memnun kalacağınızı umuyor ve belleklerinizde Karaman'la ilgili iyi bir hatıra bırakabilmeyi ümit ediyoruz.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilmekte olan Taekwondo Minikler Türkiye Şampiyonasına 68 ilden bayan ve erkek olmak üzere toplam 1930 sporcu katılmaktadır. Hakem, antrenör, idareci olarak yaklaşık 350 kişi ve teknik ekip ile sporcuların ailelerini de göz önünde bulundurduğumuz da yaklaşık 3000 kişi ilimizin misafiridir.

Taekwondo branşında ilimizde bulunan 1667 lisanslı sporcudan 311'i aktif olarak bu sporu yapmaktadır. Taekwondoda ilimizde önemli başarılı sonuçlara imza atan sporcularımız bulunmaktadır. 2011'de Gürcistan'da yapılan Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında Selahattin Akbaş birinci olarak altın madalya kazanmıştır. 2011 yılında Güney Kıbrıs'da yapılan Avrupa Gençler Taekwondo Şampiyonasında ise Ayşegül Funda Alp üçüncü olmuş ve bronz madalya kazanmıştır. Yine, 08-09 Eylül 2013 tarihlerinde Karadağ'da yapılacak olan Balkan Taekwondo Şampiyonasına Gençler kategoricisinde ilimizden Selçuk Akbaş ve Kürşat Büyükeken isimli sporcularımız katılacaklardır.

Taekwondo branşı olimpik bir branş olup sporcularımız Olimpiyatlarda aldıkları madalyalarla ülkemizin göğsünü kabartmaktadırlar. 2012 Londra Olimpiyatlarında gümüş, Mersinde düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunlarında altın madalya kazanan başarılı sporcumuz Nur Tatar da üniversite öğrenimini Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulunda sürdürmektedir. İlimizde öncelikli spor branşları arasında yer alan taekwondo da diğer sporculara ilham kaynağı olmaktadır. Karaman'da düzenlenen Taekwondo Minikler Türkiye Şampiyonası'nın İlimizde taekwondoya olan ilgi ve sevgiyi artıracağı, Karamandan Türk sporuna gençlerin yetişmesine vesile olacağı inancındayım.

Şampiyonanın dostça geçmesi ümidiyle; şampiyonaya katılan sporculara, değerli antrenörlerine ve hakem heyetine, bu organizasyonun ilimizde düzenlenmesinde emeği geçen başta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Karaman Milletvekilimiz Lütfi Elvan'a, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığına, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile Karaman İl Müdürlüğüne, Türkiye Taekwondo Federasyonu il Temsilciliğine ve turnuvaya ev sahipliği yapan bütün otel ve kamu misafirhaneleri yöneticilerine teşekkür eder, tüm sporculara başarılar dilerim." dedi

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkan Yrd. Doç. Dr. Metin Şahin tarafından şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçen Vali Murat Koca ve protokol üyelerine plaket takdim edilmesiyle devam eden açılış töreni ilk gün yapılan müsabakalarda dereceye giren sporculara Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement