Türkiye'nin Büyümesini Hazmedemeyen Dış Güçler Var" - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Büyümesini Hazmedemeyen Dış Güçler Var"

Türkiye\'nin Büyümesini Hazmedemeyen Dış Güçler Var"

Memur Sen Genel Başkan Vekili Kaya: "Yatırımcılarımız ve büyümemiz bizi memnun ederken ve gururlandırırken, bizim üzerimizde hesabı, kitabı olan dış devletleri çok ciddi anlamda kaygılandırıyor" "Mesele sadece AK Parti hükümeti ya da Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil. Topyekun hedef alınan.

22.01.2014 11:20

EMRAH KOCABEY - Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, "Yatırımcılarımız ve büyümemiz bizi memnun ederken ve gururlandırırken, bizim üzerimizde hesabı, kitabı olan dış devletleri çok ciddi anlamda kaygılandırıyor" dedi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her şeyin küresel ölçekli olduğunu, bütün stratejilerin ve hamlelerin de küresel ölçekli olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin kendi ulusal kabuğunu kırdığını belirten Kaya, "Bu hem ekonomik alanda hem de sosyolojik alanda ve 75 milyonumuz yeniden öz güvenine kavuşarak, önce kendi ilçesini, ilini aşarak hesap kitap yapmaya başladı. Şimdi 75 milyon insanımız ulusal sınırları aşarak, dünyanın dört bir tarafında hepimizin göğsünü kabartacak, gerçekten onur duyacağımız büyük yatırımlara imza atıyor. Dün kabuğunda kalmış, kendi kendini örümcek ağı gibi oluşan yerden çıkmaya çalışan insanımız kendi kabuklarını kırarak, bugün ulusal sınırlar dışında uluslararası arenada kürenin dört bir tarafında Avrupa'dan Amerika'ya, Afrika'dan Asya'ya, Uzakdoğu'ya kadar, bizim yatırımcımız, iş adamımız, başımızı dikleştiren, onur duyduğumuz çalışmalara imza atıyor" diye konuştu.

"Bizim gelişmemiz dış güçleri ciddi anlamda rahatsız ediyor"

Türkiye'nin büyümesini hazmedemeyen dış güçlerin olduğunun altını çizen Kaya, şunları kaydetti:

"Yatırımcılarımız ve büyümemiz bizi memnun ederken ve gururlandırırken, bizim üzerimizde hesabı, kitabı olan dış devletleri çok ciddi anlamda kaygılandırıyor. Kahire'nin ve Şam'ın o dramı bizim için çok kötüdür ama batı açısından Amerika açısından, bizi çok üzen o görüntülerin, onları çok mutlu eden görüntülerin olduğunu görmemiz gerekiyor. Ülkemizin, yatırımcımızın uluslararası arenada yer aldığı bu başarılar bizi ne kadar gururlandırıyor, bizi ne kadar sevindiriyorsa dış güçleri, bu ülke üzerinde hesabı, kitabı olan bütün güçleri de o kadar üzdüğünü de o kadar telaşlandırdığını da dikkate almamız gerekiyor. O bakımdan mesele sadece AK Parti hükümeti ya da Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil. Topyekun hedef alınan ve dış istihbarat örgütlerinin bizim üzerimizde hesabı olan dış güçlerin vurmaya çalıştığı ana etken 75 milyonun başbakanıdır. Güçlü bir şekilde ilerleyen bu trenin durdurulmasıdır. Hızlı trenler yapıyoruz, havaalanları yapıyoruz, Türkiye'yi doğu, batı, güney ayrımı etmeden, Antalya'dan Şemdinli'ye kadar, Van'dan Edirne'ye kadar, Artvin'den İzmir'e kadar, Türkiye bir inşaat alanı olmuş. Bir kalkınma seferberliğinden geçiyor. Dolayısıyla hangi hükümet yaparsa yapsın başbakanın adı ne olursa olsun, 75 milyon için takdir edicidir ve 75 milyonun geleceği adının altın harflerle çizilmesi gereken önemli vakalardır."

"17 Aralık operasyonunda dış güçlerin ciddi anlamda hamlesi var"

Kaya, 17 Aralık'ta yapılan operasyonun arkasında dış güçlerin olduğuna dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"17 Aralık'ta yapılan hadisenin bir dış gücün çok ciddi bir hamlesi olduğunu ve yapılan bütün hamlelerin de o gayeye yönelik yapıldığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla mesele AK Parti Genel Başkanı değil, ülkenin iktidar yapısı, demokratik sistemi, ülkenin yönetebilir kapasitesi hedef alındı. Ülke yönetilmez duruma gelsin, kaos ortamı oluşsun. Yine insanlar birbirinin boğazına elini tutsun. İnsanlar ekmek sıkıntısı yaşasın. İnsanlar birbirinin kanında, birbirinin geleceğinden düşman arasınlar ki sınırların dışındaki aktörler rahat oyunlarını oynayabilsinler. Bu bakımdan biz Memur-Sen olarak Türkiye'nin yanındayız. Biz burada milletin yanındayız. Ülkemizin yanındayız. Biz ecdadın yanındayız. Bu büyük mücadelenin, bu büyük kavgada Türkiye'nin yanındayız."

Kaya, bu oyunlardan çok güzel dersler çıkararak 75 milyona öncülük etmeye ve dış güçlerin oyunlarını boşa çıkarmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Büyümesini Hazmedemeyen Dış Güçler Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement