Türkiye’nin Farkı Topyekün Kalkınma Politikaları

Güngören Cevizlik Sosyal Tesisleri'nde TUSKON Yetkilileri Ve Güngören Belediye Başkanı İle Farklı Ülkelerden Gelen İş Adamları Bir Araya Geldi.
TUSKON'un gerçekleştirdiği "Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü' kapsamında ülkemize gelen yabancı iş adamları, sadece ticari kaygı değil karşılıklı kazanç ve kalkınma politikasını benimsediği için Türkiye'nin kendileri için farklı olduğunu kaydetti. Güngören Belediye Başkanı Ş.Yücel Karaman'ın misafirler onuruna verdiği akşam yemeğinde bir araya gelen konuklar, hem görüş alışverişinde bulundu hem de Güngörenli işadamlarıyla yeni bağlantılar kurdu.
Güngören Cevizlik Sosyal Tesisleri'nde TUSKON yetkilileri ve Güngören Belediye Başkanı ile bir araya gelen Hollanda, Nijer, Çin, Malezya, Kamerun, Romanya ve Zambia'lı iş adamları Türkiye hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Her ülkeden bir yetkilinin söz aldığı gecede, Türkiye'nin kendi ülkelerine sadece kazanç gözüyle bakmayıp birlikte kalkınmayı benimsediği yönündeki kanaatleri dile getirildi.
Hollandalı Riky Vogely, et ve et ürünleri imal ettiklerini Türkiye'nin kendileri için önemli bir pazar olduğunu ve bu konuda iş fırsatları yakalamaya çalıştıklarını belirtti. Nijerli iş adamı Süleyman Damec Sarl ise otomotiv ve otomotiv yedek parçası sattıklarını kaydetti. İstanbul'u çok beğendiğini ifade eden Sarl, Nijer olarak ülkelerinde bir Türk büyük elçiliği açılması gerektiğini de vurguladı.
3 ayrı dilde tercümenin gerçekleştiği gecede söz olan Belediye Başkanı Karaman, "Bu buluşma insanlık için , barış için, ülkelerimiz için müthiş bir adımdır. Aslında bizler birbirlerimizi tanıyoruz. Farklı kültürlere, dillere, dinlere sahip olsak da dünya barışı için bu buluşma önemli temellerin atılmasına sahne olacaktır. Bu buluşmayı sağlayan TUSKON yetkililerine ve GÜSİAD'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Birçok sosyal projede yerel yönetimle birlikte hareket eden GÜSİAD, bu kez de Güngören Belediyesiyle ortak çalıştı. Akşam yemeğinin ardından misafirleriyle tek tek ilgilenen ve sohbet eden Başkan Karaman ve GÜSİAD yetkilileri, iş adamlarına gösterdikleri yakın ve sıcak ilgiyle dikkat çekti. Misafirlerine gecenin sonunda hediye takdimi yapan Başkan Karaman, daha sonra heyetle birlikte toplu fotoğraf çektirdi