Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması Sonuçlandı

Türkiye\'nin Kadın Girişimcisi Yarışması Sonuçlandı

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Karadere: "Kadınların ekonomiye katılımına katkıda bulunmayan ülkelerin, dünyanın sürdürülebilir büyük ekonomileri arasına girmesi mümkün görünmüyor"

19.09.2013 13:15

Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması sonuçlandı.

Garanti Bankası, Ekonomist dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle, bu yıl 7.si düzenlenen Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması sonuçlandı. Kazanan isimlerin, dün düzenlenen ödül töreninde açıklandığı yarışmada; "Türkiye'nin Kadın Girişimcisi" Vistek ISRA Vision Yapay Görme ve Otomasyon firmasının sahibi Feride Aytül Erçil oldu.

Ankara'dan Begüm Buğdaycı Açıkkol, nitelikli bilimsel araştırmalara ev sahipliği yapan Kobay Deney Hayvanları Laboratuvarları'nın kurucusu olarak "Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimci" seçilirken; Bursa'dan Aslıhan Yıldırım ve Nazlıgül Ünal, hızlı tüketim pazarındaki bir eksiklikten hareketle yarattıkları marka ve üretim hikayeleriyle "Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimci" seçildi. Yarışmaya İstanbul'dan katılan Tülin Akın ise tarım alanındaki bir ihtiyacı fırsata çevirerek, internet üzerinde hayata geçirdiği iş modeli ve başarılı projeleriyle "Türkiye'nin Kadın Sosyal Girişimcisi" olarak ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "Türkiye'nin de aralarında olduğu gelişmekte olan ekonomilerin hızla yükselmesi, orta sınıfın giderek güçlenmesi, iletişim ve bilgi teknolojilerinin gelişmesi, bu sayede herkesin bilgiye kolayca erişebilmesi taşları yerinden oynatıyor" dedi.

Ekonomideki "kadınlaşma" hareketinin, değişim sürecinin dalga dalga yayılan en güçlü sonuçlarından biri olarak, etkisini pek çok alanda hissettirdiğini ifade eden Karadere, "Ancak kadının gücünün arkasına alan ekonomiler hızla büyüyebiliyor, bu gücün artması için çalışan kurumlar güçlenebiliyor ve toplum tümü tarafından sahipleniliyor. Kadınların ekonomiye katılımına katkıda bulunmayan ülkelerin, dünyanın sürdürülebilir büyük ekonomileri arasına girmesi mümkün görünmüyor" ifadelerini kullandı.

Kadının işgücüne katılımın bugün dünyada yüzde 40 iken, Türkiye'de bu oranın yüzde 29,6 olduğun görüldüğünü belirten Karadere, şunları kaydetti:

"Garanti, bu rakamın yukarı çıkması, kadınların ekonomiye katılımının artması amacıyla, Türkiye'nin kadınları ayrı bir segmentte değerlendiren ilk özel bankası olarak 2006'dan bu yana finansman, eğitim ve cesaretlendirme üzerine konumlandırdığı sürdürülebilir model çerçevesinde projeler üretiyor. Bu kapsamda düzenlediğimiz yarışma, adaylara iş ağı kurma ve profesyonel ilişki geliştirme olanağı sunarken; henüz harekete geçmemiş olanlara ise ilham kaynağı oluyor. Bu yılki değerlendirme sürecinde karşılaştığımız hikayeler, yine projenin ne kadar doğru bir amaca hizmet ettiğini gösteriyor. Garanti Bankası olarak, dünya çapındaki finans kuruluşları ve bankalar tarafından örnek alınan öncü çalışmalarımızın, gelecekte de devam edeceğinin altını çizmek istiyorum. Başvuran, finale kalan ve kazanan tüm kadınları içtenlikle tebrik ediyorum"

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan ise 7 yıldır birbirinden ilham verici girişimcilik hikayeleri ile karşılaştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin dört bir yanından kadınlar kurdukları işlerle kadın istihdamına ve ekonomik gelişmeye büyük katkı sunmaya devam ediyor. Binlerce başvuru ve dereceye giren birçok kadın girişimcinin başarı hikayesinde gözlemlediğimiz çok önemli özellikler var. İnovasyon gücü, ekonomik değere yaşam standartlarını yükseltme hedefini ekleyen yaratıcılık, sadece karlılık değil toplumun geneline yayılacak bir faydayı gözeten bakış açıları ile kadın girişimciler, bu yıl da bizlere yeni dünya düzeninde gelişimin itici gücü olacaklarını gösterdiler. Ülkemiz, ekonomimiz ve toplumumuz kadın girişimcilerin gücü ile büyümeye devam ediyor. KAGİDER olarak bu gelişimi destekliyor, kadın girişimcilerin yaratıcı ve dönüştürücü enerjisine inanıyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement