Erste Securities İstanbul tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen Turkey in Focus Konferansı yerli ve uluslararası yatırımcıların ilgi odağı oldu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı konferansta 700 birebir görüşme gerçekleştirildi
Erste Securities İstanbul tarafından düzenlenen ve bu yılki ana teması 'Seçim Atmosferinde Türkiye' olan Turkey in Focus Konferansı'na uluslararası yatırım dünyasından büyük ilgi gösterildi. 7-8 Nisan tarihlerinde Çırağan Palas Kempinski'de düzenlenen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Turalay Kenç'in de konuşmalarıyla katıldığı iki günlük konferansa, Türkiye'nin önde gelen 30 şirketi de katılarak, yatırımcılarla yaklaşık 700 birebir görüşme gerçekleştirdi. Konferansa katılımdaki yoğunluğun Türkiye'ye olan yatırım iştahının devam ettiğinin göstergesi olduğunu belirten Erste Securities İstanbul Genel Müdürü Simin Öz, "Türkiye'nin hareketli bir secim surecinden geçmesine rağmen, 85 yatırımcının konferansımıza katılımını görmek bizi her açıdan mutlu etti. İngiltere, Avrupa, Orta Doğu ve Türk yatırımcıların gösterdiği büyük ilgi ülkemizin finansal ortamının cazibesini koruduğunun da net bir göstergesidir" dedi.
Başarı için istikrar şart
Konferans kapsamındaki konuşmasında istikrarın ekonomi üzerindeki etkisine dikkat çeken Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şunları söyledi: "Politik istikrar olmasa makro ekonomik başarı olmazdı. Türkiye'nin başarısı için politik istikrar vazgeçilmez. Bu sayede Türkiye'nin yarınını değil önümüzdeki 10 yılını konuşabiliyor ve bir gelecek vizyonu kurgulayabiliyoruz" dedi. Türkiye ekonomisini kapsamlı olarak değerlendiren Şimşek, olumlu küresel gelişmelerin ekonominin önündeki riskleri azalttığını ve Türkiye'yi parlak bir gelecek beklediğini kaydetti. Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve Para Piyasası Kurulu Üyesi Turalay Kenç de yatırımcılara ve şirket yöneticilerine, Türk ekonomisinin görünümü ve para politikaları konusunda bir sunum yaptı ve soruları yanıtladı.
Yapısal sorunlarımızı çözmeliyiz
Konferansta bir konuşma yapan Bilkent Öğretim Üyesi Refet Gürkaynak da seçim öncesi ve sonrası Türkiye ekonomisini değerlendirdi. Türkiye'de 1990-2001 arası yüzde 3.4 olan büyüme oranının 2002-2006 yılları arasında yüzde 7.2'ye çıktığını kaydeden Gürkaynak, "2007-2012 arası büyüme oranımız ise yüzde 3.5. Diğer gelişmiş ülkeler aynı dönemde yüzde 6 büyüme gösterdi. Türkiye'nin tekrar büyüme şevkini yakalaması için ekonomide doğru adımlar atılmalıdır" dedi.
Son Dakika › Güncel › Türkiye Yatırım Ortamı Cazibesini Sürdürüyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?