Türkiye'ye Konuşlandırılacak Patriot Füzeleri - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye Konuşlandırılacak Patriot Füzeleri

Türkiye\'ye Konuşlandırılacak Patriot Füzeleri

Suriye'den gelebilecek füze saldırılarını önlemek amacıyla Adana'ya yerleştirilmesine karar verilen patriot savunma sistemlerini kullanacak askerler Hollanda'dan yola çıktı.

21.01.2013 13:17

Suriye'den gelebilecek füze saldırılarını önlemek amacıyla Adana'ya yerleştirilmesine karar verilen patriot savunma sistemlerini kullanacak askerler Hollanda'dan yola çıktı.

Eindhoven Havaalanı'ndan hareket eden 250 kadar personel için düzenlenen törene askerler ailerinin yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı Mart de Kruif de katıldı. de Kruif Türkiye'ye giden birliğe başarılar dilerken, askerlerin aileleriyle vedalaşmaları sırasında duygulu anlar yaşandı.

Yoğun kar yağışından dolayı yaklaşık 1,5 saat gecikmeli kalkan askerleri taşıyan uçağın öğleden sonra Adana'ya varması bekleniyor. En az bir yıl Türkiye'de kalacak askerler, Adana'da konuşlanma çalışmaları devam eden patriot savunma sistemlerinin yönetiminden sorumlu olacak.

Hollanda hükümeti ve meclisinin daha önce NATO'nun Türkiye'ye gönderilmesine onay verdiği 2 patriot savunma sisteminin 26 Ocak'ta aktif hale gelmesi bekleniyor.

En fazla 360 askerle Türkiye'de 1 yıl kalması kararlaştırılan patriotların yıllık maliyeti 42 milyon avro dolayında öngörülüyor.

NATO üyeleri arasında ABD ve Almanya'dan sonra patriot füze savunma sistemine sahip tek ülke olan Hollanda, daha önce birinci ve ikinci körfez savaşı sırasında da Türkiye'ye füzeleri göndermişti.

Muhabir: Yasin Yağcı

Yayıncı: Eyüphan Kılıç - LAHEY

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'ye Konuşlandırılacak Patriot Füzeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement