Türkiye'ye Sığınan Suriyelilere Yatak Yardımı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye Sığınan Suriyelilere Yatak Yardımı

Türkiye\'ye Sığınan Suriyelilere Yatak Yardımı

Tuzla Belediyesi ve Sabancı Üniversitesi, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Kırıkhan ilçesine yerleşen Suriyelilere yatak yardımı yaptı

02.11.2013 14:29

Tuzla Belediyesi ve Sabancı Üniversitesi, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kırıkhan ilçesine yerleşen Suriyelilere dağıtılmak üzere bin 200 yatak gönderdi.

Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD) Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Vardı, yaptığı açıklamada, ilçede bulunan Suriyelilere dağıtılmak üzere kendilerine gönderilen yataklar için Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve Sabancı Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti.

İlçede yaklaşık 30 bin Suriyelinin bulunduğunu ve onlar için dernek olarak ellerinden gelen yardımı yapamaya çalıştıklarını ifade eden Vardı, şunları kaydetti:

"HAYAD olarak Suriyelilere verilmek üzere mobil fırınımızla günlük 7 bine yakın ekmek üretiyoruz. Bunun yanında rehabilitasyon merkezimizde günlük 100-150 hastaya ücretsiz muayene ederek ilaçlarını veriyoruz. Kurban Bayramı'nda 4 bin aileye et yardımında bulunduk. HAYAD olarak sadece Kırıkhan'da değil Hassa, Kumlu gibi ilçelerimizdede  gıda yardımları yapıyoruz. Yardım çalışmalarımız kapsamında Tuzla Belediyesi ve Sabancı Üniversitesi'nin gönderdiği bin 200 yatağı da ilçemizde barınan Suriyelilere dağıtacağız." - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'ye Sığınan Suriyelilere Yatak Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement