TürkTraktör Başarılarına Bir Yenisini Daha Ekledi - Son Dakika
Güncel

TürkTraktör Başarılarına Bir Yenisini Daha Ekledi

TürkTraktör Başarılarına Bir Yenisini Daha Ekledi

TürkTraktör ASO AR-GE Ödülü'nü Başbakan Erdoğan'ın elinden aldı.

28.12.2012 13:25

Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) 49. kuruluş yılı verilen 49 ödülle kutlandı. Törende Ar-Ge birincisi Türk Traktör adına Türk Traktör Genel Müdür Yardımcısı Memet Kamber ödülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

ISO tarafından açıklanan " Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu 2011" listesinde 35. sırada ve Brand Finance'in yayınladığı Türkiye'nin En Değerli Markaları 2012 listesinde 45. sırada yer alan TürkTraktör, Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından 4 dalda layık görülürken Ar-Ge dalında aldığı birincilikle başarısını tescilledi.

Ankara Sanayi Odası'nın 49. yılı çerçevesinde gerçekleştirilen ödül töreni ASO Yönetim Kurulu Başkanı M. Nurettin Özdebir'in ev sahipliğinde düzenlendi. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Ar-Ge ve İhracat dallarında dereceye giren şirketin ödüllerini, TürkTraktör Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Memet Kamber, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan teslim aldı.

TürkTraktör uluslararası pazarlarda ve Türkiye'deki yükselen başarısına değinen Memet Kamber; "TürkTraktör olarak geldiğimiz noktada; üretim, yatırım, işgücü ve ihracat bakımından büyük bir gücü temsil ediyoruz. Bunun sebebini yalnızca Türkiye'de otomotiv sektörünün ilk ve en köklü üretici kuruluşu olmamıza bağlamak yeterli olmayacaktır. 58 yıldır, bitmek bilmeyen bir azimle; kendimizi ve ürünlerimizi sürekli geliştirerek ilerliyoruz. Bugün, Türkiye'de satılan her iki traktörden biri, bizim fabrikamızdan çıkıyor.

Ar-Ge yatırımlarımızın sonucunda geliştirdiğimiz traktörlerimiz yalnızca Türkiye'de değil, ihracat yaptığımız 90 ülkede de büyük başarılara imza atıyor. Türkiye'nin en saygın araştırma, sanayi ve ticaret kuruluşları tarafından layık görüldüğümüz ödüller de; başarımızı bir kez daha gözler önüne seriyor. Sektörün en değerli kuruluşlarından biri olan Ankara Sanayi Odası tarafından bu yıl, 4 dalda ödüle layık görülmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Geçmişindeki birçok liderliğin yanı sıra; 5 yıldır kesintisiz pazar liderliği konumunu üstlenen TürkTraktör; 2011 yılında gerçekleştirdiği 9 bin 601 adet traktör ihracatı ile Türkiye'nin adını 90'dan fazla ülkede temsil ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TürkTraktör Başarılarına Bir Yenisini Daha Ekledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement